Kumpas şehidi Yarbay Ali Tatar'ın annesi hayatını kaybetti

Kumpas şehidi Yarbay Ali Tatar'ın annesi hayatını kaybetti

Ergenekon kumpası sırasında yandaş basının iftiraları sonrası oluşan iddialarla tutuklanan ve serbest bırakıldıktan 3 gün sonra yaşadıklarına dayanamayarak kendi silahıyla intihar eden Ali Tatar'ın annesi Satı Tatar son yolculuğuna uğurlandı.

Ali Tatar’ın intiharı eşi Nilüfer, kızı Gökçen, annesi Satı Tatar, kardeşleri ve yakınlarını kahretmişti.
Hayatına son vermesi büyük yankı uyandıran Deniz Yarbay Ali Tatar için Ankara’da cenaze törenine hakkında suikast planı hazırladığı öne sürülen Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit’in de katılması iddiaların çarpıklığını bütün açıklığı ile anlatmıştı. Suikast planının iftira olduğunu ortaya koymuştu.
Şehit Yarbay’ın annesinin büyük gururlarla büyüttüğü oğlunun birinci ölüm yıl dönümünde yaktığı ağıt ise hafızalara kazınmıştı. Satı Ana ağıtında ” Gidiyordum güç oldu. Kuzu besledim koç oldu. Beni de almıyor, yeri daralıyor’ diyerek ölmek istediğini ancak oğlunun kendisini yanına almadığını anlatmıştı.

SATI ANA YÜREKLERİ YAKTI

Dün Satı Ana  Aralık 2009 yılında uğradığı ağır iftiralara dayanamayarak canına kıyan oğluna kavuştu. 8 yıldır derin acılar yaşayan Satı Ana ölmek istediğini defalarca dile getirmişti.
Ali Tatar’ın uğradığı iftiralara dayanamayarak kendini öldürmesi yandaş basının dayanaksız iddialarının söndürdüğü ailelerin acısını da gözler önüne seriyor.
Dün Hakka yürüyen Satı Ana bugün  saat 14:00'da Batıkent Serçesme Cem Evinden oğlunun yanına uğurlandı.

ALİ TATAR'IN ANNESİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Satı Tatar, oğlunun üçüncü ölüm yıl dönümünde mezarının başında yapılan anmada, Ali Tatar gibi haksızlığa uğrayan, atılan iftiralarla hapis yatıp çıkanlara gözyaşları içinde "Keşke yaşasaydı da siz gibi zindanlarda kalsaydı!.. Dayan oğlum, dayan dedim, ama dayanamadı!.. ” demişti.

Ahmet Tatar da annesinin vefatını "Sevgili annemiz Hakka yürüdü. Ali'sinin yanına uğurlayacağız” mesajıyla duyurmuştu.

Batıkent Serçeşme Cem Evinde düzenlenen cenaze törenine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile aile yakınları ve vatandaşlar katıldı. Taziyeleri ise Ali Tatar'ın Ağabeyi Ahmet Tatar kabul etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de cenazeye çelenk gönderdi.

ELLERİNE KINA SÜRÜLDÜ

Anne Satı Tatar oğluna kavuşacağı için ellerine kına sürüldü. Anne Tatar oğlu Ali Tatar’a kavuşacağı günü “bayram” olarak görüyordu. Oğlu Ali Tatar hayatını kaybettiğinden bu yana hep siyah giyen Anne Tatar’ın bugün üzerine beyaz kefen örtüldü.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP mlletvekilleri Tuncay Özkan, İlhan Cihaner ve Muharrem İnce törende bulunarak aileye taziyelerini iletti.

BYLOCK ÇIKMIŞTI

Yarbay Tatar'ı intihara sürükleyen eski Yargıtay üyesi, savcı Süleyman Pehlivan’ın ByLock kullandığı belirlenmişti. Nilüfer Tatar eşinin ölümünden Pehlivan'ı sorumlu tutmuştu. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında hakkında yakalama kararı çıkarılan, önce firar eden ardından İzmir'de teslim olan Pehlivan için Nilüfer Tatar, cenazede "Eşimin katili sensin Süleyman Pehlivan” demişti. Ahmet Tatar da “Teslim ol. Adil yargı karşısında hesap vermeni istiyoruz. Sana haksızlık yapılırsa karşısına dikiliriz”diye seslenmişti.

Ali Tatar intiharı öncesinde eşine yazdığı mektubunu şöyle bitirmişti:

“Şunu bilin ki en küçük suçu ve günahı olmayan ben, bu hukuksuzluğa isyan ve bu karanlığa bir nebze ışık olabilmek için hayatıma son veriyorum.”

GÖNÜL KIRGINLIĞIYLA GİTTİ

Ahmet Tatar, annesinin acı çekmeden ölümünün kendileri için teselli olduğunu belirterek, “Ali’nin yanına yolcu ettik. Ali’ye kumpas kuranların hesap verdiğini, ceza aldığını, hesap sorulduğunu görmeden gitti. Bu nedenle bir gönül kırgınlığıyla gitti. Annem her zaman ‘benim ömrümden alınsın gençlere, yiğitlere verilsin’ derdi. Annemin bu dileğiyla ülkemdeki akan kan dursun, kardeşlik olsun” dedi.