Euro'dan rekor üstüne rekor!

Euro'dan rekor üstüne rekor!

ABD'de dün açıklanan TÜFE verisi sonrası yükselen dolar/TL bu sabah gerileyerek 3.78 civarında işlem görüyor. Euro/TL ise 4.72 seviyesinde.

ABD’de dün açıklanan enflasyon verisinin Fed’in beklenenden daha hızlı faiz artışı yapacağı beklentilerini kuvvetlendirmesine rağmen dolardaki değer kaybı ile kur geriledi.ABD’de dün açıklanan veri sonrası dolarda ilk etapta değerlenme gözlenmiş ve dolar/TL de 3.8225’e kadar yükselmişti.Dün saat 1722’de 3.8157/3.8168 seviyesinde olan dolar/TL, 3.7780’e kadar geriledikten sonra bu sabah saat 0848’de 3.7820/3.7835 seviyesinde bulunuyor.
ABD’de dün açıklanan enflasyon verisinin Fed’in beklenenden daha hızlı faiz artışı yapacağı beklentilerini kuvvetlendirmesiyle yükselen dolar/TL, sonrasında dolardaki değer kaybı ile gerilerken, bugün ABD’de açıklanacak veriler ve küresel risk iştahının seyri takip edilecek.

YILDIRIM ALMANYA’YA GEÇECEK

Siyasi tarafta ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un bugün başlayacak olan Türkiye ziyareti yakından izlenirken, Başbakan Binali Yıldırım da Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmek üzere Almanya’ya geçecek.Türkiye’nin, Suriye’de PYD/YPG kontrolündeki Afrin’e yönelik askeri harekatı devam ederken, Suriye’de bu grupların en önemli destekçisi konumunda olan ABD ile bu hafta gerçekleşecek diplomatik temaslarda iki ülke ilişkilerinin son dönemdeki en ciddi görüş ayrılığı olan bu destek konusunda zorlu görüşmeler yapılması bekleniyor. Bu haftaki görüşmeler, Ankara’nın Afrin’den sonra Menbiç’teki PYD/YPG varlığına da son verileceği ve ABD’nin Ankara’dan gelen çekilme çağrılarına rağmen Menbiç’teki askerlerini çekmeyeceği açıklamalarının neden olduğu sıcak çatışma ihtimali senaryolarının gölgesinde gerçekleşecek.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD ile ilişkilerin ya düzeleceğini ya da bozulacağını, ABD ile ilişkilerde güven bunalımı olduğunu ve ilişkileri düzeltmeyi deneyeceklerini söylemişti. Tillerson ise dün yaptığı bir açıklamada Ankara ile aynı yönde çalışmaya devam etmek için bir yol bulmaları gerektiğini ve Türkiye’ye yönelik tehditleri azaltmak için nasıl işbirliği yapılacağını görüşmeyi umduğunu söylemişti.