Ortadoğu ülkeleri Türkiye'de bunu da keşfetti: Talep yağıyor

Ortadoğu ülkeleri Türkiye'de bunu da keşfetti: Talep yağıyor

Türkiye'nin Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerine yaptığı zeytinyağı ihracatı, sezonun ilk üç ayında ikiye katlanarak 12,6 milyon dolara ulaştı

Türk zeytinyağı ihracatçıları, hedef pazar olarak belirledikleri Ortadoğu ülkelerine ihracatı ikiye katladı. Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) verilerine göre, 2017/2018 sezonuna hızlı giren zeytinyağı ihracatı artmaya devam ediyor.
 
Zeytinyağı sezonunun ilk çeyreği olarak tanımlanan kasım, aralık ve ocak aylarında geçen sezon 37 milyon dolar olan ihracat, bu sezon yüzde 168 artarak yaklaşık 100 milyon dolara ulaştı. İhracatta ilk sırayı ABD alırken, bunu İspanya ve Suudi Arabistan izledi.
 
İhracatçının uzun süredir hedef pazar olarak belirlediği Ortadoğu'ya da ihracatta artış yaşandı. Geçen yılın aynı döneminde Ortadoğu ülkelerine 6 milyon dolarlık zeytinyağı ihracatı yapılırken bu rakam bu yıl sezonda katlanarak 12,6 milyon dolara çıktı.
 
Ortadoğu ülkelerine zeytinyağı ihracatında ilk sırayı 7 milyon dolarla Suudi Arabistan alırken, bu ülkeyi 1,5 milyon dolarla İran ve 757 bin dolarla Birleşik Arap Emirlikleri takip etti.