Rüzgar YEKA ihalesinin tarihi belli oldu

Rüzgar YEKA ihalesinin tarihi belli oldu

Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) için yapılacak ihalenin tarihi 3 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) için yapılacak ihalenin tarihi 3 Ağustos Perşembe olarak açıklandı. Duyuru, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğünün (YEGM) internet sitesinde yer aldı.

YEGM tarafından yapılan açıklamada şu şekilde;
13/04/2017 tarih ve 30037 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları ve Bağlantı Kapasitelerinin Tahsisine İlişkin Yarışma ilanı kapsamında 27/07/2017 tarihinde saat 12:00'a kadar sunulan başvuru dosyaları 09/10/2016 tarih ve 29852 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Yönetmeliği kapsamında teşkil edilen Komisyon tarafından değerlendirilmiştir.

Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları ve Bağlantı Kapasitelerinin Tahsisine İlişkin Yarışma tüm başvuru sahiplerinin Yetkili Temsilcilerinin katılımlarıyla aşağıda belirtilen yer, tarih ve saatte gerçekleştirilecektir.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Yarışma Yeri:
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türk Ocağı Caddesi No:2 06100 Çankaya/ANKARA/TÜRKİYE (E-Blok 1 Nolu Toplantı Salonu)

Yarışma Tarihi:
03/08/2017

Yarışma Saati:
11:00

8 KONSORSİYUM TEKLİF VERMİŞTİ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, bin megavatlık Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesine, 4 Alman şirketinin yanı sıra, Amerika, Çin, Danimarka merkezli rüzgar türbini üretiminde dünyada ilk 10'da yer alan şirketlerin de aralarında bulunduğu 8 konsorsiyum teklif vermişti.
Enerji Bakanlığı'nın, Türkiye'de kurulu rüzgar enerjisi üretim kapasitesini yüzde 17 artıracak olan rüğzgar santrali, 1 milyar dolarlık bir yatırım ve 1,000 megawatt (MW) gücünde