SGK Uzmanı asgari ücret için beklenen rakamı açıkladı! Maaşlar uçuyor

SGK Uzmanı asgari ücret için beklenen rakamı açıkladı! Maaşlar uçuyor

Asgari ücret maratonu işçi, işveren ve hükümet yetkilerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde başlarken . SGK Uzmanı İsa Karakaş asgari ücret zammına yönelik beklenen rakamı açıkladı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı, işçi tarafını temsilen Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve işveren tarafını temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyetlerinin bir araya gelmesiyle gerçekleşti. Toplantıdan önce temsilciler önemli açıklamalar yaparken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan “Çalışanlarımızın gelirini enflasyona ezdirmeyecek” mesajını yeniledi. SGK Uzmanı İsa Karakaş, AKP'ye yakınlığıyla bilinen TGRT Haber ekranlarından yeni asgari ücrete yapılabilecek zam oranını hesapladı. 

Açıklamalarına devam eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı “Asgari ücretin belirlenmesi çalışma barışının yanı sıra işsizlik ve kayıt dışı istihdam gibi iş gücü piyasası dinamikleri açısından da ayrı bir öneme sahiptir. Bu çerçevede şartlar ne olursa olsun 21 yıldır gerek kayıt dışı istihdamda gerek işsizlikle yaptığımız mücadeleye devam edeceğimizi özellikle belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

sa-karakas-02.jpg
SADECE ENFLASYON RAKAMLARIYLA 15.250 TL


Şu anda mevcut asgari ücret 11.402 TL olarak uygulanıyor. Asgari ücrete yüzde 30’luk bir zam yapılırsa 14.822 liraya çıkıyor. Eğer asgari ücreti %35’lik bir zam yapılırsa 15.392lira oluyor asgari ücret. Yüzde 40’lık bir zam yapılırsa 15.962 TL oluyor. Asgari ücreti %45 bir zam yapılırsa 16.532 lira oluyor. Asgari ücreti %50 zam yapılırsa da 17.103 TL oluyor. 

17-18 TL BANDINDA BEKLİYORUZ


Bizim hesaplarımıza göre 17 bin ile 18 bin bandı arasında asgari ücretin açıklanmasını bekliyoruz. Bugün itibariyle sadece enflasyon farkını baz alırsak herhangi bir refah payı olmasa bile asgari ücret 15 bin 250 TL. Yılsonu OVP ve Merkez Bankası'nın açıkladığı enflasyon farkı göz önünde bulundurduğumuz zaman yüzde 38'lik zamla 15 bin 735, yüzde 50 zamla 17 bin 104 TL, yüzde 55 ile 17 bin 675 TL, yüzde 60 zam yapılması halinde 18 bin 245 TL olacak.

Kaynak: tgrthaber.com.tr

İlgili Haberler