Üçüncü çeyreğin büyüme rakamları açıklandı

Üçüncü çeyreğin büyüme rakamları açıklandı

Türkiye ekonomisine ilişkin 2018 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamları açıklandı.

Türkiye ekonomisi 2018'in üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1.6 büyüdü. Türkiye ikinci çeyrekte 2017'nin ikinci çeyreğine göre yüzde 5.3 büyümüştü. Böylece son sekiz çeyreğin en düşük büyümesi geldi.

Türkiye’nin 2016 yılının üçüncü çeyreğindeki daralmasının ardından en düşük büyüme verisi açıklandı. 2018 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre büyüme yüzde 1.6 arttı.

Üretim yöntemiyle Gayrisafi Yurt İçi Hasıla tahmini, 2018 yılının üçüncü çeyreğinde cari fiyatlarla yüzde 21,8 artarak 1 trilyon 13 milyar 453 milyon TL oldu.

Gayrisafi Yurt İçi Hasılayı oluşturan faaliyetler incelendiğinde; 2018 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak; tarım sektörü toplam katma değeri yüzde 1, sanayi sektörü yüzde 0,3 artarken inşaat sektörü %5,3 azaldı. Ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörünün katma değeri ise %4,5 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi, 2018 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %2,1 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi, bir önceki çeyreğe göre %1,1 azaldı.

Üçüncü çeyreğin büyüme rakamları açıklandı