Ankara’ya kuvvetli sağanak uyarısı!

Ankara’ya kuvvetli sağanak uyarısı!

Son günlerde kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle zor günler yaşayan Ankaralılar için yeni bir açıklama geldi. Vatandaşların özellikler bu akşam önlem almalarında fayda var.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin merkezi tarafından yapılan son değerlendirmelere ve radar analizlerine göre; bugün 18:00-20:00 saatleri arasında Ankara il merkezi ve çevresinde yerel olarak kuvvetli (10-25 Kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

YURTTA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile bu akşam saatlerinde Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Sinop, Samsun, Çorum, Amasya, Edirne, Kırklareli, Bilecik, Bursa’nın doğu kesimleri, Yozgat, Sivas’ın Divriği, Zara ve İmranlı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeydoğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.