CHP 15 Temmuz şehitleri için Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı

CHP 15 Temmuz şehitleri için Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı

CHP Çanakkale İl Başkanlığı üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş bugün saat 12.00'de, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına, 15 Temmuz şehitleri için çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunun bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Etkinliğe; CHP İl Başkanı Nejat Önder, CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Mehmet Soylu, Kepez Belediye Başkanı CHP'li Ömer Faruk Mutan ve partililer ile vatandaşlar katıldı.CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından canları pahasına büyük fedakarlıklarla korunduğunu söyledi.

Çanakkale'nin de düşmana geçit vermeyen 250 bin şehidin yattığı topraklar olduğunu belirten Karakaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Şehitlerimizin kanıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan bugüne kadar darbelerden ve darbe girişimlerinden büyük yara almıştır. 15 Temmuz darbesi de bunlardan biridir. 15 Temmuz gecesi ülkemiz büyük bir uçurumun kenarından dönmüştür. 15 Temmuz 2016 gecesi, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere devletimizin bütün kurumlarına sızmış olan FETÖ mensuplarınca yapılan darbe girişiminin yıldönümünde bu girişimi yapanları ve buna fırsat hazırlayan herkesi bir kez daha açık ve kesin bir dille lanetliyorum"