Dondurma yiyen çocuklara cübbeliler saldırdı

Dondurma yiyen çocuklara cübbeliler saldırdı

Eminönü'nde dondurma yiyen iki küçük çocuk yoldan geçen iki cübbelinin sözlü saldırısıyla karşı karşıya kaldı.

Bir yurttaşın görüntüleri kaydetmesiyle aydınlanan olayda, cübbeli şahıslardan birinin çocuklara "Müslüman ülke burası" diye bağırdığı görülüyor.

Videoyu çeken kişi ile de tartışan cübbeli şahısın, yüksek sesle videoyu kaydeden yurttaşı engellemeye çalışırken yurttaşın üzerine yürüdüğü görüldü.


Tehdit içerikli sözler üzerine videoyu yarıda kesmek zorunda kalan yurttaş, olayı Ekşi Sözlük'te paylaştı.


Video çeken kişinin olayı ekşi sözlük aracılığıyla paylaşması üzerine daha çok kişiye ulaşan bu görüntüler de, çocukların 13-14 yaşlarında olduğu bilgisi verildi.


Olayı Ekşi Sözlük'te paylaşan sözlük yazarı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:


"merhaba,
bugün işim gereği eminönü'ne gittim. tramvay'dan indikten sonra cübbe giymiş iki kişinin 13-14 yaşlarında iki çocukla konuştuğunu fark ettim. yanlarından geçip gidiyordum ki konuşmanın çocukların yediği dondurma ile alakalı olduğunu anlayıp durup dinlemeye başladım, çocuklara söyledikleri "burası müslüman ülke, burada böyle yapamazsınız, herkes oruçlu" temalı söylemleri bitmeyince olaya dahil oldum ve çocukların yanından uzaklaştırdım. beni de yanındaki yaveri ile birlikte biraz tehdit etmeye kalkışsa da geri adım atmayınca uzaklaştılar, üzüldüğüm nokta ben gelmesem kimsenin o iki çocuğa sahip çıkmıyor oluşuydu. "