Fatih Altaylı'dan AKP’ye: ‘Bize çok 'p.ştluk' yapılıyor ama siz de...’

Fatih Altaylı'dan AKP’ye: ‘Bize çok 'p.ştluk' yapılıyor ama siz de...’

Zarrab’ın tanık statüsüne geçtiği davanın, Erdoğan ve Türkiye’yi yıpratacağını dile getiren Altaylı, AKP’ye eleştiri yönelitti: ‘Tamam haklısınız, bize karşı çok p.ştluk yapılıyor ama siz de en azından kendinize bir sorun…’

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Reza Zarrab’ın, ABD'nin İran'a yönelik ambargo uygulamasını deldiği iddiasıyla tutuklandıktan sonra tanık statüsüne geçtiği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Türkiye'yi yıpratacağını belirterek, AKP'ye yönelttiği eleştiride "Tamam, haklısınız, bize karşı çok 'p.ştluk' yapılıyor. Ama siz de en azından kendinize bir sorun, 'Peki biz nerede hata yaptık?’ diye” dedi.

Altaylı, "Kimin yıpranması önemli" başlığıyla yayımlanan köşe yazısında, Zarrab davasının, dedesinin “Çok para kazanacağını da bilsen, şerefsizle iş yapmayacaksın. Döner dolaşır, başına bela açar” vasiyetini aklına getirdiğini belirterek, özetle şu görüşlere yer verdi:

“Türkiye şerefsizle iş yaptı. Dahası, şerefsizi ve şerefsizin çevresinden nemalanan diğer haysiyetsizleri korudu. Ve gelinen nokta ortada. Şimdi bazıları Zarrab davasına Türkiye’deki AK Parti iktidarını ve Cumhurbaşkanı’nı zor duruma düşürecek bir dava olarak bakıyor ve bu davadan bir anlamda keyif alıyor. Ben ise pek öyle düşünemiyorum.

Bir de şöyle düşünün lütfen. Diyelim ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün “Sıkıldım, yoruldum” dedi ve istifa etti. Bu dava kapanacak mı? Diyelim ki, yarın erken seçim oldu ve AK Parti iktidardan düştü. Zarrab davasında Türkiye’ye yönelik iddialar ortadan kalkacak mı?

Evet, bu dava Erdoğan’ı da yıpratacaktır muhtemelen ama asıl Türkiye’yi yıpratacaktır.

‘DÜNYA SİZE BAYILIYORDU’

Gelelim Türkiye’nin iktidar partisine.

Zarrab davası başta olmak üzere dünyada olan biteni, Türkiye’ye yönelik tavrı sürekli olarak “Bizim güçlü bir ülke olmamızı istemiyorlar” diye yorumlarsanız ve sadece üst aklın Türkiye’ye ilgili planlarına bağlarsanız kendinize haksızlık etmiş olursunuz.

Hatırlayın AK Parti iktidarının ilk 10 yılını.

Bugün sizden nefret ettiğini düşündüğünüz dünya size bayılıyordu. Dünyanın en önemli gazeteleri, televizyonları sizden ve liderinizden övgüyle söz ediyordu. Avrupalılar bile Erdoğan’ın liderliğine hastaydı, çok hoşlarına gidiyordu. Ortadoğu hakları da aynen.

Bugün size hakaret yarışına giren NYT, WP, FT gibi gazeteler o günlerde övgü yarışındaydı.

Şimdi ise Suudiler, İsrail ile el ele Türkiye’yi bölmeye çalışıyor. ABD onların yanında. Dostumuz Rusya bile YPG ile iş kotarıyor.

Zarrab, ABD’de “sözde” yakalanmadan önce Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidiyor ve biliyoruz ki, BAE Zarrab davasına el altından destek veriyor.

Tamam, haklısınız, bize karşı çok “p.ştluk” yapılıyor. Ama siz de en azından kendinize bir sorun, “Peki biz nerede hata yaptık?” diye.”