FETÖ’ye iltifat edenleri Bakan yapıyorsunuz!

FETÖ’ye iltifat edenleri Bakan yapıyorsunuz!

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent ÖZ, 19 Temmuz Çarşamba günü TBMM 107. Oturumunda fetöcü siyasileri gündemine alarak Meclis Genel Kurulunda Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına söz alıp konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasına “İktidar, fetö’yle mücadele adı altında gerçek fetöcülerle mücadele etmiyor” diyerek başlayan CHP’li ÖZ, Biz siyasi ayağına dokunulmuyor dedikçe, içinizdeki fetöcüleri ortaya çıkarmıyorsunuz aksine fetöye hakikat damlası diye iltifatlar eden vekilinizi Bakan yapıyorsunuz.” vurgusu yaparak, şunları ifade etti;

ERGENEKON VE BALYOZ SÜRECİNDE SAHTE DELİLLERLE İNSANLARI HAPİSLERE ATTINIZ
Yine adaleti ilgilendiren bir kanun değişikliği üzerinde konuşuyoruz. On beş yıldır değiştirdiğiniz yasaları defalarca yine değiştiriyorsunuz çünkü muhalefeti dinlemiyorsunuz. Önerilerimize kulak verseniz, bu kanunları, üzerinde bu kadar hata yapıp değiştirme ihtiyacı hissetmezdiniz.

Üzerinde konuştuğum 17’nci maddede “okunur” ibaresini “anlatılır” şeklinde değiştiriyorsunuz ama ne okuyorsunuz ne anlıyorsunuz. Yine maddede, delil ve belgelerden bahsediyorsunuz ama Ergenekon ve Balyoz sürecinde sahte delil ve belgelerle onlarca masum insanın hapislere atıldığını unutuyorsunuz ya da onlarca vatandaşımızın masumiyetlerini kanıtlayacak delil ve belgelerini görmüyorsunuz. Adalet Yürüyüşümüz için “sözde adalet” diyorsunuz fakat on beş yıldır kendi sözde adalet uygulamalarınızı görmezden geliyorsunuz.

BANK ASYA’NIN AÇILIŞI FOTOGRAFI İLE 15 TEMMUZ’UN BİRİNCİ YIL DÖNÜMÜ FOTOĞRAFI ÇOK BENZİYOR
15 Temmuz darbe girişiminden sonra “fetö’yle mücadele” adı altında gerçek fetö’cülerle mücadele etmiyorsunuz. Binlerce vatandaşımızı iddianamelerini hazırlamayarak hapislerde bekletiyorsunuz, adaletsizlik yapıyorsunuz. fetö’yle mücadelede samimi olmuyorsunuz.

Bank Asya’nın kurdelesini kesenlerin fotoğrafına bakıyoruz, bir de 15 Temmuz’un 1’inci yıldönümündeki fotoğraflara bakıyoruz; hiç değişen bir şey görmüyoruz. Kurdeleyi kesenler aramızda dolaşıyor, Bank Asya’nın önünden geçenler tutuklanıyor. Âdeta aklımızla dalga geçiliyor.

FETÖ MUHİPLERİ DEVLET PROTOKOLÜNÜN ÖN SAFLARINDA
15 Temmuz’un 1.Yıldönümünde Meclis’te yapılan etkinlikleri işaret eden AK PARTİ Milletvekili Mehmet Metiner’in “FETÖ muhipleri, devlet protokolünün ön saflarında oturuyor.” sözlerini hatırlatan ÖZ; Biz fetönün siyasi ayağını ortaya çıkaracak mücadelede şeffaf ve samimi bir mücadele isterken bizi fetöyü cesaretlendirmekle suçluyorsunuz. Oysa kendi vekiliniz bu gerçeği ortaya koyarak içinizdeki fetöcü siyasilerinin milletin gözünün içine baka baka hala devlet protokolünde ne işleri var? Gerçeğini dile getiriveriyor. Bu durumu görmezden geliyorsunuz yani Milletin aklıyla oynuyorsunuz.

KHK İLE AKAMDEMİSYENLER GÖREVİNDEN ATILIYOR SÖZDE AKADEMİSYEN ADİL ÖKSÜZ SERBEST BIRAKILIYOR
Fetöyle mücadelede iktidarın samimi olmadığını tekrar hatırlatan ÖZ; KHK’yla binlerce akademisyen görevinden atılıyor, darbeyi yöneten sözde akademisyen Adil Öksüz serbest bırakılıyor.
15 yaşındaki askerî öğrenciler bir yıldır hapiste tutuluyor, darbecilerle on iki saat içeride kalan Hulusi Akar ifade vermeye gelmiyor.

15 Temmuz günü MİT’e gelen darbe ihbarı önemsenmiyor, asılsız ihbarlarla binlerce vatandaşımız darbeci ilan ediliyor. Aynı şekilde, Hakan Fidan da Darbe Komisyonuna ifade vermeye gelmiyor.
“Ergenekon kasası” iddiasıyla Kuddusi OKKIR hastalıktan ölüme terk ediliyor, damatlar hastalıktan serbest bırakılıyor. Ensar’a kulaklar tıkanıyor, gerçek fetö’cülere gözler kapanıyor, sap ile saman ayrılmıyor. Dedi.
İddianame bile hazırlanmadan insanlar hapislerde yatıyor, aileler mağdur bırakılıyor, vatandaşımız bir an önce adalet istiyor.

İKTİDARINIZ ZARAR GÖRECEK DİYE SİYASİ FETÖCÜLERE GÖZLERİNİZİ KAPATIYORSUNUZ
İktidarın amacının fetönün siyasi ayağını ortaya çıkarmak olmadığını, böyle olursa iktidarlarının zarar göreceğini ifade eden ÖZ; Zamanında TV kanallarında fetö’ye övgüler düzen, toz kondurmayan Reşat Petek önce sahte bağış makbuzu gösterdi fakat baktı olmadı, kendinden başka inanan bulamadı, şimdi de yeni skandala imza atıp partimizi fetö’yü cesaretlendirmekle suçluyor ve bizleri güldürüyor.

CHP FETÖ TEHLİKESİNİ YILLAR ÖNCE SÖYLEDİ BUNA RAĞMEN HER İSTEDİKLERİNİ VERDİNİZ
Siyasi çıkarlarınız zarar görmesin diye zamanında FETÖ tehlikesine dikkat çektiğimizde kulaklarınızı tıkadınız. Bugün ise hiçbir fark yoktur çünkü siyasi iktidarınız zarar görecek diye gerçek fetö’cülere gözlerinizi kapatıyorsunuz ve fetö’cü siyasileri açıklamaktan çekiniyorsunuz. Aksine fetö’ye “hakikat damlası” diye iltifatlar eden milletvekilinizi bakan yapıyorsunuz.

Bununla da yetmiyormuş gibi, yıllarca fetö’yle mücadele etmiş Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerini fetö’yle ilişkilendiriliyorsunuz ve yine Milletimizi kandırıyorsunuz şeklinde düşüncelerini ifade etti.
Fetö’nün emrini de tavsiyesini de ülkemizden ne istediğini de herkes gibi sizler de çok iyi biliyorsunuz. Fetö ‘nün yolunun yol olmadığını anladığınız gün “Ne istediler de vermedik?” diyerek halkımıza dert yanıyorsunuz. Sözde ” fetö’yle mücadele ediyoruz.” diye OHAL’i dördüncü kez uzatıp çaycıyı, baklavacıyı fetö’ye destekten içeri atıyorsunuz, fetö’cü siyasileri sorduğumuzda “MİT’e sorduk, siyasi fetö’cü yok.” diyorsunuz.

SEFFAF OLURSANIZ, FETÖYLE BİRLİKTE MÜCADELEYE HERZAMAN HAZIRIZ
Biz milletin huzurunda, kürsüde iktidara karşı eleştirimizi yaptığımız kadar yapıcı da oluyoruz. Zaten uyarılarımıza, tavsiyelerimize biraz kulak verilseydi bugünleri yaşamayacaktık. fetö’ye söz söyleyeni düşman ilan edenler, ağızları dolu dolu ağıtlar yakanlar şimdi ağızlarına fetö düşmanlığı takıp her gün fetö’yle başkalarını ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Bırakın başkalarını fetö’yle ilişkilendirme çabalarını lütfen şeffaf olun. Fetö’yle mücadelenizde biz öteden beri hep söyledik “Şeffaf olun.” Dedik.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak “Biz her zaman için desteğe hazırız.” dedik ve yine hazır olduğumuzu söylüyoruz. Şeffaf olalım. fetö’yle mücadeleyi birlikte, gerçek fetö’cülerle mücadele ederek yapalım.