Google'dan Zeki Müren için özel doodle

Google'dan Zeki Müren için özel doodle

Arama motoru Google, Sanat Güneşimiz Zeki Müren'i doğum tarihi olan 6 Aralık'ta unutmadı.

Gelmiş geçmiş en büyük sanatçılar arasında ilk sırada gösterilen ve 22 sene önce aramızdan ayrılan Zeki Müren’in doğum günü. Google da Sanat Paşası’nın doğum günün unutmayarak özel bir doodle hazırladı. Doodle’da Zeki Müren’in 87. Yaş Günü başlığıyla birlikte resimler yer alıyor. Resimler Zeki Müren’nin hayatının belli dönemlerinden seçilmiş.

Zeki Müren Google Doodle’da
6 Aralık 1931 günü Bursa’da dünyaya gelen Zeki Müren, Türk Sanat Tarihinde ismi altın harflerle yazılı. Hiçbir kimseye benzemeyen üslubu, giyim tarzı, kibarlığı ve Türkçe’yi güzel konuşmasıyla öne çıkan Zeki Müren, yaşadığı dönem boyunca milyonlarca kişi tarafından dinlendi. Radyo günlerinde eserler okuduğu zaman insanları radyo başına toplayan Zeki Müren, sevenleriyle de buluştuğu konserlerini hem yurt içinde hem de yurt dışına verdi.

Zeki Müren gençlik yıllarında.
Hayatı boyunca Türk Milleti için ömrünü vakfeden Zeki Müren 24 Eylül 1996’da, sanat için doğduğu yer olarak kabul edilen TRT stüdyosunda vefat etti. Zeki Müren vefat etmeden önce hayatını konu edinen belgeseli çekimlerinde bulunuyor. Hediye olarak da TRT’de ilk kez şarkı okuduğu mikrofon hediye edilmişti.

Google’ın Türkiye’nin büyük değerlerinden birisi olan Zeki Müren’i konu edinmesi çok mutlu etti. Her sene düzenlenen Zeki Müren’i anma etkinliklerine de böylece katkı yapıldı. Türk Sanat Güneşimiz, Paşa’mızı rahmetle anıyoruz.