İzmir Kuş Cenneti Bakanlığa teslim ediliyor

İzmir Kuş Cenneti Bakanlığa teslim ediliyor

İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu ile Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin arasında yaşanan tartışma damga vurdu.

Menemen Belediye Başkanı Şahin'ın İZKUŞ'ın dondurulmasından yana olmaması, işlerin devam ettirimesi çıkışı üzerine Başkan Kocaoğlu “İstenmeyen yere gidilmez. Davet gelmeyen düğüne gedilmez. Ben davet edilmediğim yere gitmem. Oraya gidince kepçeyi, iş makinasını kim sokacak? İhtiyaç duyarlarsa biz gözlemleyeceğiz. Millet gözleyecek. Neyin ne olduğunu göreceğiz. Adam 'her şeyi teslim et' diyor. 'Haziran'ın 6'sında teslim et' diyor. İsteyen arkadaş, gönüllü kuruluşlar çalışma yaparlar. Ben kovulduğum kapıya gitmem. Aç kalırım gitmem" dedi. Oylama sırasında ise Şahin'in İZKUŞ'un tüzel kişiliğinin dondurulması kararına şerh koyacağını açıklaması üzerine Kocaoğlu ile Şahin tartıştı. Kocaoğlu “Neye şerh koyduğunu bil, öyle davran" diye tepki verince Şahin “Biliyorum, dondurulmasından yana değilim" dedi. Kocaoğlu “Neye şerh koyduğunu öğren. Bu şekilde davranarak belediye başkanlığı yapılmıyor. Adam gibi durun.  Senin nasıl adam gibi durduğunu İsa Bey Çiftliği'nde gördüm" dedi. Şahin'in şerhinle karşın karar oyçokluğuyla alındı. Kocaoğlu daha sonra da toplantıyı bitirdi.

6 Haziran'da devir teslim yapılacak

6 Haziran'da devir teslim yapılacağını vurgulayan Kocaoğlu, "12 milyon 625 bin lira nakliye parası ödeyerek taş çektik ve yol yaptık. Hem dalyanı koruduk hem de dalyana ulaşacak yolu yaptık. Homa Dalyanı; sığılaşmış,balıkların su ısındığında yaşayabilmeleri için gerekli dip suya ihtiyacı var ve orada 3 milyon 200 bin harcayarak ve 21 ay Körfez tezmiliği için aldığımız gemilerimizi orada çalıştırdık. Biz İZKUŞ'un araç gereç eleman hepsini tasfiye edip birliği İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ilgili bir daire başkanlığımızın altında beklemeye bırakıp herhangi bir ihtiyaç olduğunda kullanılmak üzere aynı beş belediyemizle birlikte dondurulmasından yanayım" şeklinde konuştu.

Yazık etmeyin

Kocaoğlu'nun ardından, belediye başkanları da tek tek söz aldı. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, birlik olma çağrısı yaparken, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, "Bu kadar yatırım yapılmış bir yerel yönetim ve derneği bypass etmek kente ihanet demektir. O canlılara siyasi kararlarla yazık etmeyin. Bu kararın düzeleceğine inanıyorum" dedi. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan da, " Bu tavırları ilk defa görmüyoruz. İZKUŞ'un çok büyük çalışmalar yaptığını biliyorum. Belki de 100 milyon harcanmıştır. Kimseyle kavga edecek halimiz yok. Buyursunlar gelsinler ama oranın bakımsız kalacağını biliyorum" diye konuştu.

İsa Bey göndermesi

Kocaoğlu'nun Şahin'e yönelik "Senin nasıl adam gibi durduğunu İsa Bey Çiftliği'nde ben gördüm" sözleriyle, Şahin'in 2006'da partiden ihraç edilip bir yıl sonra mahkeme kararıyla geri dönmesinin ardından Menderes İsa Bey Çiftliği'nde düzenlenen toplantıda dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan özür dilemesine gönderme yaptığı öğrenildi.

Başkan Şahin'den yazılı açıklama

Kocaoğlu'ndan Şahin'e yönelik "Senin nasıl adam gibi durduğunu İsa Bey Çiftliği'nde ben gördüm" sözleri nedeniyle Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada "İsa Bey'in Çiftliği'nde Tahir Şahin ne dediyse, basının önünde açıklaması gerekirdi. Hem insanların karakteriyle ilgili kapalı bir cümle kurup kaçacaksınız, hem de adamlıktan bahsedeceksiniz. Tahir Şahin Kimmiş? Tahir Şahin, parti içinde daha çok demokrasi istemiş ve o yolda dönemin CHP Genel Başkanı tarafından partiden atılmış. 2,5 yıl sonra da yargı kararıyla partisine dönmüş gerçek bir partilidir. Partiye döndükten sonra, Sayın Deniz Baykal’ın İzmir ziyaretinde, partili Belediye Başkanları ile basına kapalı bir toplantı yapılmıştır. Ben de toplantı sonrasında söz alıp, “Sayın Genel Başkanım, ben artık partiye yargı yoluyla döndüm. Burada bulunan 30 Belediye Başkanımın önünde sizden özür diliyorum” diyerek, artık kavga olmasın mantığıyla kurmuş olduğum bu safiyane cümlelerimi İZKUŞ toplantısında adamlığım ile örtüştürmenin bir izahı olamaz. Bu ne kindir? Bu ne nefrettir? Bu nasıl bir anlayıştır? Ne yazık ki Aziz Bey sapla samanı karıştırmıştır. İzmir için, çevre için, haklı bulduğum bir öneriyi savunurken ve şerh koydum diye bu laflar söylenince, Aziz Bey’in demokratlığından şüphe etmeye başladığımı vurgulamak isterim. Herkesin içinde yaptığım bir özür, 9 yıl sonra gündeme getiriliyorsa, üstelik sapla saman karıştırılarak basının önünde söylenip kaçılıyorsa; Bence sapla samanı karıştıran, kin ve nefret taşıyan, lafı söyleyip kaçanların adamlığı sorgulanmalıdır" dedi.