Kaybolduktan 3 yıl sonra battaniyeye sarılı kemikleri bulunmuştu...

Kaybolduktan 3 yıl sonra battaniyeye sarılı kemikleri bulunmuştu...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, kaybolduktan 3 yıl sonra battaniyeye sarılı kemikleri bulunan Uludağ Üniversitesi öğrencisi Sinem Yurdanur'u (19) öldüren Emrah Kaya'ya (30) yardımcı olduğu öne sürülen Erdal Güneş (38) ve Rıfat Alimhan'a (24) verilen hapis cezaları, Yargıtay tarafından bozuldu.

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur, 2010 yılı Temmuz ayında sınava girmek için ailesinin yaşadığı İstanbul Çatalca'dan İnegöl'e geldi. Ancak genç kadından bir daha haber alınamadı. 2013 yılında Sinem Yurdanur'un cinayet sonucu hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Cinayet, Yurdanur'un ,Emrah Kaya'nın, olaydan sonra dahil olduğu bir suç örgütüne yapılan operasyon sırasında, yakalanacağını anlayınca evinde intihar etmesiyle ortaya çıktı. Kaya'nın intiharının ardından arkadaşı Rıfat Alimhan, cinayeti polise itiraf etti.

İnegöl Cumhuriyet Savcılığı'nın olayla ilgili soruşturma sonucunda, şüpheliler Rıfat Alimhan ve 'Hanım Ağa çetesi' davasından ömür boyu hapis cezası alan Erdal Güneş hakkında, 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bir yıl süren davada, mahkeme heyeti, sanıklar Erdal Güneş ve Rıfat Alimhan'a 'suç delillerini gizlemek'ten 3'er yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, Alimhan'ın cezasını, genç kadının cansız bedeninin yerini gösterdiği gerekçesiyle 8 ay 12 güne indirdi.

Yapılan itiraz sonucu, Yargıtay verilen hapis cezalarını, sanıkların, Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan değil, 'suç delillerini saklamak' suçundan tekrar yargılanmaları için bozdu.