Rütbesini ve kılıcını geri istedi

Rütbesini ve kılıcını geri istedi

Yurtta Sulh Konseyi davasının en önemli sanığı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’ün OHAL komisyonuna başvurduğu ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişiminin en önemli sanığı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve eski YAŞ üyesi Akın Öztürk'ün OHAL Komisyonu'na başvurarak rütbesini ve kılıcını geri istediği ortaya çıktı.

Konuyu köşesinden açıklayan Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, ihraç edilen subaylar arasında ilk sırada yer alan Akın Öztürk’le ilgili ilginç bir detayla karşılaştığını belirterek, şunları kaydetti:

“Biliyorsunuz, KHK’larla ihraç edilen ve mağdur olduklarına inananların başvurması için bir Komisyon oluşturulmuştu. Kısaca OHAL Komisyonu olarak adlandırılan bu komisyona, 100 binden fazla kişi başvurmuştu.

Söz konusu başvurulardan biri de Akın Öztürk’e ait çıktı. Öztürk, Komisyon’a başvurarak, TSK’dan ihraç edilme kararına itiraz etmiş ve kadrosuyla birlikte rütbesini, kılıcını geri istemiş.

Akın Öztürk gibi birçok darbeci subay da haklarındaki yargılamaların sonuçlanmasını beklemeden OHAL Komisyonu’na başvurmuş. 100 binden fazla başvuru alan ve işlerin hızlanmasını sağlayan yazılım ve barkod sistemiyle, somut kriterlerle sistematik bir şekilde çalışan Komisyonun, önündeki başvuruları Kasım ayından itibaren sonuçlandırılması bekleniyor.“