Şüpheli müşteriye o butonla ihbar

Şüpheli müşteriye o butonla ihbar

iTaksi, gelecek ay uygulamaya geçecek. Taksilerde direksiyon altında bir de buton olacağı, ‘şüpheli müşteri’nin polise ihbar edileceği söyleniyor.

İstanbul’daki taksilerde hem görüntü hem ses kaydı alınması ‘İTaksi’ uygulamasına yönelik tartışmalar sürüyor.

Her ne kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi ‘ses kaydı olmayacak’ dese de taksicilerin söyledikleri, anlattıkları tartışmayı daha da büyüteceğe benziyor...

Biz de İBB’nin ağustosta uygulamaya sokacağı yeni projeyle ilgili taksicilerin ne kadar bilgi sahibi olduğunu öğrenmek için İTaksi’ye biniyoruz.

Kısa sohbette neler duyuyorum!..

Evet yeni uygulama olan ve taksilere yerleştirilen kamerayı görüyorum, ama taksici henüz aktif olmadığını söylüyor, soruyorum: “Bu kamera uygulaması için size hangi gerekçeleri sundular? Hangi şartlarla taksinize yerleştirdiler?” 

MALİYETİ BİZE...

Taksici anlatıyor: “Müşterilerin güvenliği ve terörle mücadele için kamera takıldığını söylüyorlar.

Abla şimdi bu kameranın maaliyeti nedir yahu? Bize 2 bin, 2 bin 500 Avro olduğunu söylediler ve bu parayı ufak ufak uyduruk ödeme şekilleriyle bizden alacaklar.” Sohbete devam ediyoruz... “Peki, nasıl kullanacaksınız kamerayı, sizden istenen nasıl bir uygulama” diye soruyorum. Taksici “muhbirlik” dememek için bin takla atsa da “ihbarı” ağzından kaçırıyor: “Biz sizi koruyacağız aslında, şimdi şüphelendiğimiz müşterilerle ilgili yorum yazacağız.

Ama merak etme abla uygulamayı indirdiğiniz zaman siz de bizim hakkımızda yorum yazabileceksiniz....

Bir de direksiyonun altında buton olacak şüpheli müşteriyi polise ihbar edeceğiz.”