Sürekli aç olmanın nedenleri bu haberde!

Sürekli aç olmanın nedenleri bu haberde!

Devamlı olarak aç hissetmenizin nedenleri…

Büyük porsiyonlar tüketmek

Büyük boy menüler ve porsiyonlar tüketmek bir süre sonra bunların da yetersiz kalmasına neden olur. Porsiyonlarınızı minimum seviyelerde tutarak gerekirse en küçüğünden alarak kendinizi tutmaya çalışın. Eğer porsiyonunuz veya menünüz büyükse yanınızdaki kişiyle paylaşabilirsiniz.

Yetersiz gün ışığı

Az ışığa maruz kalan bünyede metabolizma, bir süre sonra hata verebiliyor ve sürekli olarak yağlı ve tatlı yiyecekler istiyor. Gün ışığı yokluğu mutsuzluğa neden oluyor ve vücut mutluluk hormonu salgılamak için bu tarz yiyecekleri istiyor. Gün içerisinde mümkün olduğunca gün ışığı almaya özen gösterin.

Aşırı şeker tüketimi

Şekerli yiyecek ve içecekler tükettiğinizde kan şekeri düzeyiniz yükselir. Bu da insülin hormonunun salgılanmasına neden olur. Bunun doğrultusunda şeker seviyesi normalin altına düşerek açlık hissi yaşamanıza neden olur.

Su içmemek

Az sıvı almak da sizi sürekli olarak aç hissettirebilir. Bu durumu yaşamamak için yanınızda sürekli olarak su bulundurun ve günlük 2,5 litre su içmeye çalışın.

Lifli besinleri es geçmek

Lifli besinlerin tüketilmesi ile safra midedeki sıvıyı emecektir. Safranın sıvıyı tüketmesi bağırsağın dolmasını sağlayarak uzun süreli tokluk hissi yaşatır. Bu yüzden gerekli safrayı temin etmek için meyve ve sebze tüketmeye özen gösterin.

Kullanılan bazı ilaçlar

Migren ilaçları, alerji ilaçları veya sakinleştirici gibi ilaçlar aç hissetmenize neden olabilir. Eğer böyle bir durum olduğundan şüpheleniyorsanız, mutlaka doktorunuza danışın ve doktorunuzdan tedavi edici bu uygulamanın alternatifini öğrenin.