Yandaş yönetmenden skandal girişim!

Yandaş yönetmenden skandal girişim!

Erzincan’ın Binkoç köyüne ev yaptıran yönetmen Kutluğ Ataman köyün tarihi havuzunun taşlarını söküp evine 'giriş kapısı' yaptırdı. Bu nedenle susuz kalan köylüler, Ataman’ı Valiliğe şikâyet etti

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Erzincan’ın Binkoç köyü halkı, Mehmet Ali Bey Palangası mezrasına gelen yönetmen Kutluğ Ataman’ın “Burası tımar alanı ve benim dedem de tımar sahibiydi” diyerek yaşamlarını çekilmez hale getirdiğini iddia ederek “mütecaviz” suçlamasında bulundu. Köy halkı, avukatları aracılığı ile ünlü yönetmenden şikayetçi oldu.

Gezi Parkı direnişinin “sanat camiası içindeki Ergenekon uzantıları”nın, “sol pozisyonu gasp etmiş’ kişi ve grupların eline geçtiği ve AKP’nin Türkiye’de politika yapan tek oluşum olduğu açıklamalarıyla tartışmalara yol açan ünlü yönetmen Kutluğ Ataman, şimdi de Erzincan’da yerleştiği köyün halkı ile sorun yaşıyor.

Erzincan’daki Mehmet Ali Bey Palangası isimli mezraya yaptırdığı ve iki uluslararası ödül alan evi nedeniyle Ataman hakkında köylüler, Erzincan Valiliği’ne “mütecaviz” suçlamasıyla şikâyette bulundu. BirGün’e konuşan köy halkından Rüstem Güneş, Ataman’ın köyün tarihi havuzunun taşlarını sökerek kendi evi için “kapı” yaptırdığını iddia etti. Güneş, Kutluğ Ataman’ın kendi arazisi olduğu gerekçesiyle köyün yolunu da tel örgü ile kapattığından yakındı.

“Komşu arazilere tavuk pisliği döktü”

Ataman’ın köyün tarihi havuzunun taşlarını muhtarlıktan ve valilikten izinsiz olarak aldığını dile getiren Güneş, “Ataman, köye ait iki sulama havuzunu da tahrip etti. Bu nedenle sulama yapamıyoruz. Ayrıca kendisine komşu olan arazilerin yakınlarına tavuk pisliği dökmek suretiyle çevreye ve komşularına da zarar verdi” diye konuştu.

“Kutluğ Ataman köy ağası gibi”

Köy halkı adına Erzincan Valiliği’ne suç duyurusunda bulunan avukat Saadet Özyiğit ise şikayet dilekçesinde, Kutluğ Ataman’ın köyün ortak içme ve sulama sularının önünü keserek suyu kendi evinin bulunduğu alana çevirdiğini anlattı. Avukat Özyiğit, ünlü yönetmenin evinin inşaatı ve sonrasında köy halkının büyük bir mağduriyet yaşadığının altını çizdi.