Yaşar Nuri Öztürk ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı!

Yaşar Nuri Öztürk ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı!

Yurt TV program yapımcısı ve Yurt yazarı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk ölümünün birinci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

İstanbul Beykoz'daki Kanlıca Mezarlığı'nda düzenlenen anmaya, Öztürk ailesi, Vatan Partisi ve Ulusal Kanal yöneticileri ile çok sayıda seveni katıldı.

Anmada ilk sözü Yaşar Nuri Öztürk'ün oğlu Mustafa Tahir Öztürk aldı. Sözlerine babasını unutmayanlara teşekkür ederek başladı.


Ulusal Kanal Genel Müdür Yardımcısı Ayhan İlhan da, Öztürk adını yaşatmaya devam edeceklerini kaydetti.

Sevenleri Yaşar Nuri hocayı özlemle andı.

Konuşmaların ardından tören dualarla son buldu.

1945'de Trabzon'da doğan Yaşar Nuri Öztürk, 12 yıl imamlık ve vaizlik yaptıktan sonra üniversiteye döndü. Öğretim üyesi ve dekan olarak 26 yıl görevini sürdürdü.

Kuran’ı Kerim'in yorum katılmamış ilk Türkçe çevrisini yapan bilim adamı olarak anıldı Öztürk. Time Dergisinin “20. Yüzyılın En Önemli Kişileri” listesinde kamuoyunun belirlediği yüz isim arasında ilk 10'a girdi.

2002'de CHP'den İstanbul milletvekili seçildi. 2005'de Halkın Yükselişi Partisi'ni kurdu. 19 Ekim 2009'da ise genel başkanlıktan istifa ederek aktif siyasi yaşamını sona erdirdi.

2015 yılından beri Ulusal Kanal’da Gülgün Feyman’ın ve Can Karadut'un sunduğu Söz ve Işık programına katılan Öztürk aynı zamanda Aydınlık Gazetesinin de yazarıydı.

12 Kasım 2011'de ameliyat olan ve mide kanseri nedeniyle kemoterapi görmeye başlayan Öztürk, elliye yakın kitap yazdı. Öztürk dört çocuk sahibiydi.