İçli köfte pişirirken bilmeniz gereken lezzet sırrı; İşte dağılmasını önleyecek lezzet sırrı

İçli köfte pişirirken bilmeniz gereken lezzet sırrı; İşte dağılmasını önleyecek lezzet sırrı

İçli Köfte Nasıl Dağılmadan Haşlanır? Lezzet Sırrı Bu!

İçli köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Bulgur, kıyma ve baharatlardan oluşan iç harcıyla ve yumuşak dokusuyla oldukça lezzetlidir.

Ancak içli köfte yapımında en büyük zorluklardan biri de köftelerin haşlanırken dağılmamasıdır. Dağılan köfteler hem görüntü açısından hoş durmaz hem de lezzetini kaybeder.

Peki, içli köfteleri haşlanırken dağılmadan pişirmek için ne yapmalı? İşte size bu konuda yardımcı olacak bazı püf noktaları:

Malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Su

İç Harcı İçin Malzemeler

  • 500gr. yağsız kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1/2 paket tereyağı(125gr.)
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

İlk olarak iç harcı için olan kuru soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağını tavada eritin. Ardından soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavurun. Ardından kıymayı ilave edin. Kıymanın rengi değişince salçayı ve baharatlarını ekleyerek iyice kavurun. Hazır olan iç harcı buzdolabında dinlendirin.

Bulguru geniş bir kaba aktarın. Üzerine avuç içinizle su serpiştirin ve yoğurun. Ardından azar azar unu ilave ederek yoğurmaya devam edin. Daha sonra salçayı ve tuzunu ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan bir kıvam almaya başladığında yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın. Her bir parçayı elinizi ıslatarak avuç içinde döndürün. Bir yanda da işaret parmağınızla içini oyun. İç harcınızdan 3-4 çorba kaşığı koyduktan sonra açık kısmını, tekrardan elinizi ıslatarak kapatın.

Hazır olan içli köfteleri kaynar tuzlu suda, su üzerine çıkana dek kaynatın.

Süre sonunda süzerek servis tabağına aktarın. Üzerine salçalı, tereyağlı ve baharatlı sos veya yoğurtlu sos gezdirerek servis edin.

İlgili Haberler