Öğrenen çöpten geri alıyor. Muz kabuğu neden çöpe atılmamalı? Bakın yenildiğinde ne işe yarıyor

Öğrenen çöpten geri alıyor. Muz kabuğu neden çöpe atılmamalı? Bakın yenildiğinde ne işe yarıyor

Muz kabuğunu asla çöpe atmamalısınız.

Muz kabuğunun bu faydaları göz önüne alındığında, artık onu çöpe atmak yerine tekrar değerlendirmek ve kullanmak daha mantıklı bir seçenek gibi görünüyor.

Muz kabuğunu asla çöpe atmamalısınız. Peki, neden mi? Çünkü öğrenen çöpten geri alıyor. Muz kabuğu, atık olarak düşünüldüğünde aslında çok daha fazla fayda sağlayabilecek bir potansiyele sahip. Yenildiğinde ise işte size muz kabuğunun şaşırtıcı faydaları:
 

Konyanın Sesi sitesindeki habere göre; Muz kabuğu, genellikle atık olarak görülen bir malzeme olsa da aslında birçok faydalı özelliğe sahiptir. Bu nedenle muz kabuğunun çöpe atılmaması ve tekrar kullanılması önemlidir.

Öncelikle muz kabuğunun doğada çözünür bir malzeme olduğunu belirtmek gerekir. Bu da demek oluyor ki muz kabuğu toprakta doğal bir şekilde parçalanabilir ve geri dönüşebilir. Bu özelliği sayesinde muz kabuğu, çöpe atıldığında çevreye zarar vermez ve doğal döngüye katkı sağlar.

Ayrıca muz kabuğunun gübre olarak kullanılabilme özelliği de vardır. Muz kabuğu, içerdiği besin maddeleri sayesinde bitkilerin büyümesine ve gelişmesine katkı sağlar. Dolayısıyla muz kabukları toprakta doğal bir gübre olarak kullanılabilir ve tarımsal faaliyetlerde geri dönüşüme katkı sağlayabilir.

Bunun yanı sıra muz kabuğunun evde temizlik malzemesi olarak da kullanılabileceği unutulmamalıdır. Muz kabuğu, içerdiği doğal yağlar sayesinde metal yüzeyleri parlatmaya ve temizlemeye yardımcı olabilir. Aynı zamanda bitkisel yağ içeriği sayesinde ahşap yüzeylerin bakımında da kullanılabilir.

bananas-1119790-1280.jpg

MUZ KABUĞU MUCİZESİ

Ensonhaber.com'daki bilgilere göre; Muz kabuklarının aklınızın ucundan bile geçmeyecek bu faydasını duyduktan sonra bir daha çöpe atamayacaksınız. Bakın uyumadan önce yiyeceğiniz muz kabuğu neye yarıyormuş…

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta'ya önerisine göre, uyumadan önce 2 adet muz kabuğu tüketmek, serotonin seviyelerini %15 artırarak mutluluk hissine katkı sağlayabilir. Çünkü muz kabuğu, mutluluk hormonuyla zenginleşmiş olduğundan ruh s halinizi iyileştirmede oldukça etkili olacaktır.

Ayrıca sadece mutluluk hormonu salgılamakla kalmaz yüksek besin değeri içeriğiyle vücudunuza faydalı besin öğelerini de kolaylıkla almanızı sağlar.

Muz kabuklarını çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz. Kabukları iyice yıkadıktan sonra blenderdan geçirebilir veya küçük parçalara ayırabilirsiniz. Muz kabuklarını süt, yoğurt veya tatlılarınıza ekleyerek tüketebilirsiniz. İsterseniz lezzetini artırmak için bal, tarçın ve kakao ekleyebilirsiniz.

İlgili Haberler