10.000 TL en düşük emekli maaşı alanların dikkatine! Emeklileri sevindirecek gelişme

10.000 TL en düşük emekli maaşı alanların dikkatine! Emeklileri sevindirecek gelişme

En düşük emekli maaşı olan 10 bin TL ücret alan emeklilerin yüzünü güldürecek bir gelişme yaşandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere bir nebze de olsa nefes aldıracak bir açıklama yapmıştı. Bakan Işıkhan, hayata geçirilecek özel indirim ve kampanyaların ayrıntılarını paylaştı.

3513465-2446af2ddc748b8dfe26f7921acc837f-640x640-002.jpg

EMEKLİLERE ÖZEL İNDİRİM VE KAMPANYALAR BAŞLAYACAK

Bakan Işıkhan, “PTT AVM'de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde, THY’de, TCDD'de, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo'da emeklilere özel indirim ve kampanyaları başlatacağız. İfadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2023-07-19-220313.png

EMEKLİLERİN TÜRKİYE'Yİ ŞEHİR ŞEHİR DOLAŞMASI SAĞLANACAK

Öte yandan Işıkhan konu ile ilgili olarak, “Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinde ve giyim mağazalarında emeklilere özel indirimler sağlanacak, Belediyeler Birliği ile protokol imzalanarak emeklilerimizin kültür turlarıyla ücretsiz olarak Türkiye'yi şehir şehir dolaşmalarının sağlayacağız.” Şeklinde konuştu.

ekran-goruntusu-2023-07-19-220201.png

THY'DE DE İNDİRİMLER SÖZ KONUSU OLACAK

Bakan Işıkhan’ın açıklamalarını ve konuya ilişkin merak edilenleri değerlendiren Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, “Özellikle emeklilerin daha çok kullandığı, ihtiyacının olduğu alanlarda indirimler uygulanacak gibi görünüyor. Enflasyonun yüksek olduğu şu ortamda Tarım Kredi Marketleri görevini yerine getirdi diyebiliriz. Vatandaşları fiyat artışına karşı korudu. Ayrıca THY’de de indirimler söz konusu olacak. Demiryolu ulaşımında da indirimler söz konusu, GSM operatörleri ile protokoller imzalanarak GSM ücretlerinde bir indirim söz konusu olacak." ifadelerini kullandı.

18636-001.jpg

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER İÇİN DE ADIMLAR ATILACAK

Konu ile ilgili açıklamalarına devam eden Bayram, “Sinema ve tiyatrolarla ilgili protokoller yapılarak emeklilerimizin daha uygun ya da tamamen ücretsiz bir şekilde kültür ve sanatsal aktivitelerden faydalanması hedefleniyor. Ayrıca anlaşma yapılan bazı giyim mağazalarında da emeklilere özel indirimler söz konusu olacak. Bazı önde gelen zincir marketler ile protokoller imzalanarak emeklilerin ürünleri indirimli bir şekilde alması sağlanacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilmek kaidesi ile belediyelerde de kültür turları düzenlenmesi planlanıyor. Emeklilerin kültür ve sanatsal aktiviteler kapsamında güzel ülkemizin tüm şehirlerini gezmeleri sağlanacak" dedi.

3483428-f5ad24ce9d13da6b7b572e1be8f7cc4b-640x640-001.jpg

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMLERDE İKRAMİYELER DAHA DA ARTIRILACAKTIR"

Bakan Işıkhan’ın müjdelediği ikramiyeler hakkında da önemli açıklamalar yapan Bayram, “Emeklilere 2017 yılından beri ikramiye verilmeye başlandı. En son da 2 bin TL olarak verilen bayram ikramiyeleri 3 bin TL seviyesine kadar çıkarıldı. Önümüzdeki dönemlerde ikramiyeler daha da artırılacaktır.” ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2023-12-20-181504.png

"EMEKLİLERİN İHTİYAÇARLINI BİR NEBZE DE OLSA KARŞILAYACAKTIR"

Bakan Işıkhan’ın emeklileri maddi ve manevi yönden rahatlatacak olan bu düzenlemelerin ne zaman hayata geçirileceği konusuna da değinen Bayram, “Bakan Işıkhan’ın bahsettiği bu düzenlemeler seçim sonrası hemen hayata geçirilecektir. Seçim sonrası hızlı bir çalışma yapılması emeklinin refah seviyesini arttıracak ve emeklilerin ihtiyaçlarını bir nebze de olsa karşılayacaktır. Alıcım gücünün arttırılması için bu düzenlemeler hayata geçirilecek. İlerleyen süreçte milyonlarca emekliye bu ve bunun gibi hayat kalitesini artırıcı hususlarda indirimler gelecektir.” şeklinde konuştu.

ekran-goruntusu-2023-12-20-181510.png

"EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINDA ÖNEMLİ BİR ARTIŞ BEKLİYORUZ"

Bayram emekli maaşları konusunda da "Öte yandan emekliler mutlak suretle 6 ayda bir en az enflasyon oranı kadar zam alacaktır. En son yapılan zam döneminde 37 puan enflasyon farkı vardı, 12 puanlık refah payı ile birlikte yüzde 49’luk artış yapılmıştı. Yine temmuz döneminde enflasyon farkı kadarlık bir zam olacaktır. Buna ilave refah payı artışı bekliyoruz diyebiliriz. En düşük emekli maaşında önemli bir artış bekliyoruz.” dedi.

ekran-goruntusu-2024-02-08-213313.png