Abdülkadir Selvi'den dikkat çeken yazı: "Osman Kavala’nın, Gezicilerin yıllarca hapiste olmasının ne yararı var?"

Abdülkadir Selvi'den dikkat çeken yazı: "Osman Kavala’nın, Gezicilerin yıllarca hapiste olmasının ne yararı var?"

İktidara yakın isimlerden Abdülkadir Selvi, dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Yazıda Osman Kavala ve Gezi tutukluları ile ilgili çarpıcı ifadeler yer aldı. Sevli'nin yazısı yeni bir dönem mi başlayacak sorusunu akıllara getirdi.

Abdülkadir Selvi, “Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var?” diye sorarak tüm dikkatleri üzerine çekti.

"MİLLETVEKİLLERİNE YENİ BİR PERSPEKTİF ÇİZECEĞİ KONUŞULUYOR"

Selvi, Hürriyet’teki bugünkü yazısında "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın samimi bir özeleştiri yaptıktan sonra AK Parti’nin yeniden seçim zaferleri kazanmasını sağlayacak bir reçete sunması bekleniyor. Milletvekillerine yeni bir perspektif çizeceği konuşuluyor" ifadelerini kullanarak, Gezi tutuklularının serbest bırakılması gerektiği vurgusu yapmıştı.

"ARTIK İKLİMİN DEĞİŞMESİ VE BAHARIN GELMESİ GEREKİYOR"

Selvi yazısında, "(...) Bu, Türkiye’yi de rahatlatacak bir adım olur. Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var? AK Parti’ye ne fayda sağlıyor? Artık iklimin değişmesi ve baharın gelmesi gerekiyor. Yeniden reformcu kimliğine dönmüş bir AK Parti ve Avrupa Birliği hedefine yürüyen bir Türkiye. Görün o zaman ekonomi nasıl coşar” ifadelerini kullanmıştı.