Basın İlan Kurumu'nun başındaki 'imam hatipli' kim? Cüneyt Özdemir, o sözleri nedeniyle AKP'liler tarafından 'ırkçı' ilan edildi

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Basın İlan Kurumu'nun başındaki ismin İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat mezunu olduğunu söylemesiyle AKP'liler tarafından ırkçı ilan edildi.

Oğuzhan Uğur'un YouTube kanalı Babala TV'de bu haftanın konusu kamuoyunda 'sansür yasası' olarak bilinen "Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" idi. Babala TV'de yayınlanan Mevzular Açık Mikrofon: Sosyal Medya Yasası programında konuk olan gazeteci Cüneyt Özdemir'in Basın İlan Kurumu ile ilgili sözleri olay oldu.

Cüneyt Özdemir, Basın İlan Kurumu'nun başındaki isim olan Genel Müdür Cavit Erkılınç'ın İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat mezunu olduğunu söylemesiyle AKP'liler Özdemir'i 'ırkçı' ilan etti.

AKP'lilerin hedef tahtasına oturttuğu Cüneyt Özdemir şunları söyledi:

LİYAKATE DİKKAT ÇEKMEYE ÇALIŞTI, LİNÇ YEDİ

"Basın İlan Kurumu'nun başında kim olmalı? Duayen bir gazeteci olmalı ya da farklı, hükümeti destekleyen bir basın organında bir gazeteci olmalı. Ben Diyanet İşleri Başkanı olsam, fetva versem, 'sen kimsin, gazetecilik okumuşsun kardeşim?' derler ama Basın İlan Kurumu'nun başında Cavit Erkılınç var. Kendisi 61 doğumlu, orta öğrenimini İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde yapıyor. Lisans eğitimi Ankara Üniversitesi İlahiyat mezunu. Yetenekli olabilir ama Türkiye'de bu kadar gazeteci arasında, Basın İlan Kurumu'nun başında İlahiyat mezunu, değerli bir beyefendi var ki oraya koymuşlar"

Cüneyt Özdemir, bu sözleri nedeniyle birçok AKP'li tarafından hedef gösterildi. Özdemir gelen tepkileri şaşkınlıkla karşılayarak Twitter hesabından şunları yazdı:

"HER AN TUTUKLANABİLİRİM DE!"

Bilmeyeler için 'Neden Basın İlan Kurumu'nun başında bir ilahiyat mezunu var da gazetecilik mezunu ya da en azından (yandaş) gazeteci yok?' diye sordum. Bu yüzden tt'de IRKÇI ilan edilmiş durumdayım arkadaşlar. Her an bu yüzden tutuklanabilirim de..!

La oğlum harbiden toptan kafayı mı yediniz, yedik…

"BASIN İLAN KURUMU'NUN BAŞINDA NEDEN EN AZINDAN YANDAŞ BİR GAZETECİ YOK"

Irkçı Cüneyt mi?:))) Bunlar zannediyor ki paralı tollerle ne desek o olacak!!! La oğlum bi cevap versenize Basın İlan Kurumu’nun başında neden ( en azından yandaş) bir gazeteci bile yok?!?

Basın İlan Kurumu Başkanı 'yandaş gazeteci' olsun buna bile razıyım bakın.. Ama be kardeşim bu nedir!?! Siz bütün trollerinizle beni kötüleyin olmaz, olmaz, olmaz!!! Bir de ırkçılık ne ya, gerçekten uçmuş durumda troller. La troller bari biraz daha ayağınız yere bassın la!!

"YENİ IRKIN FARKINDA MISINIZ!"

Bu gece yeni bir evreye geçtiğimizi anladım. Ak Partili bir bürokratın ( mesela ilahiyat mezunu bir ismin nasıl oluyor da Basın İlan Kurumunun başında olabiliyor?) diye sorduğunuz zaman IRKÇI ilan edebileceğimiz bir evreye gelmişiz!! Vay arkadaş ya. Yeni IRK'ın farkında mısınız!

"DEVLETİN BÜTÜN BÜROKRASİ KADROLARI TRABZONLU YA DA İLAHİYAT MEZUNU OLMAK ZORUNDA MI?"

Devletin bütün bürokrasi kadroları Trabzonlu ya da İlahiyat mezunu olmak zorunda mı?!? Bunları kimse görmüyor mu zannediyorsunuz?

"İMAM HATİPLERİN 'BAZILARI' NE ARA BİR 'IRK' OLDU DA BEN IRKÇI OLDUM"

Yahu bu imam hatiplilein ‘bazıları’ ne ara bir ‘ırk’ oldu da ben ırkçı oldum arkadaş:)) Hepsi için demiyorum ama bunların bazıları kafayı yemiş..