CHP Ankara'dan Mansur Yavaş'ı hedef alan Meral Akşener'e yanıt: "Sınırları zorlayan..."

CHP Ankara İl Örgütü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı ağır ifadelerle hedef alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yanıt verdi.

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Başkent'teki seçim güvenliği hazırlıkları ve seçim sonucuna ilişkin beklentilere dair basın toplantısı düzenledi. Erkol, Akşener'in Yavaş'ı sık sık hedef almasına da yanıt verdi.

ekran-goruntusu-2024-03-29-170820.png

"CHP UMUT OLARAK GÖRÜLÜYOR"

CHP'nin 'Türkiye İttifakı' söylemine uygun adaylar belirlediğini, bunun karşılığını da seçim sürecinde sokakta gördüklerini söyleyen Erkol, "Bu süreç, CHP'nin şiddetli eleştirilerle karşılaştığı semtlerde, mahallelerde, sokaklarda bile büyük bir ilginin olduğunu; ülkenin içinde bulunduğu derin krizden çıkış için CHP’nin geniş toplum kesimleri tarafından umut olarak görüldüğünü bize gösterdi” dedi.

ekran-goruntusu-2024-03-29-170833.png

"BİZDEKİ ANKETLERDE ARADAKİ OY ORANI İKİ KAT"

"Ankara'da tarihi bir başarı bekliyoruz" diyen Erkol, “Son 30-35 yılın tüm rekorlarının bu seçimde kırılacağına inanıyoruz. Küçük sapmalar olabilir ama Sayın Yavaş’ın rakibini ikiye katlayan bir performansla seçileceğini görüyoruz. Bizdeki anketlerde aradaki oy oranı iki kat” ifadelerini kullandı.

"DİLERİZ EN AZ 20 BELEDİYE İLE BU SEÇİMİ KAZANIRIZ"

Oy oranı dışında kazandıkları belediye sayısı, belediye meclis üyesi sayısı anlamında da rekor kıracaklarını ifade eden Erkol, 10'un üzerinde belediyede kazanacaklarını, 10 belediyede de kazanmaya çok yakın olduklarını söyledi ve “Dileriz en az 20 belediye ile bu seçimi kazanırız” dedi.

BAŞKENTLİLERE SANDIK ÇAĞRISI

Ankaralı seçmene oy kullanmaları çağrısında bulunan Erkol, sağlıklı çalışan bir sistem kurduklarını söyledi ve oyların sayımında herhangi bir problem yaşanmayacağının altını çizdi. Sandık görevlilerinden okul sorumlularına kadar seçimle ilgili tüm kademelerde hazırlıklı olduklarını ifade eden Erkol, seçim günü CHP’nin 30 bin üzerinde insanı seçim güvenliği için mobilize edeceğini söyledi.

ekran-goruntusu-2024-03-29-170850.png

"5-6 AY İÇİNDE AYNI KİŞİYLE İLGİLİ BU KADAR FARKLI DEĞERLENDİRMELER YAPABİLMEK ŞAŞIRTICI"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Mansur Yavaş için kullandığı 'ev kölesi' sözlerine ilişkin soruyu yanıtlayan Erkol, "Siyaset bir rekabet işi ama aynı zamanda bir nezaket işi. Açıklamayı talihsiz ve nezaket sınırlarını zorlayan bir açıklama olarak görüyorum. Sayın Akşener’in cumhurbaşkanlığına layık gördüğü adaylardan birisiydi Sayın Mansur Yavaş. 5-6 ay içinde aynı kişiyle ilgili bu kadar farklı değerlendirmeler yapabilmek şaşırtıcı” ifadelerini kullandı.

"CHP'DE KÖLE YOK"

Akşener'in kölelik göndermesine ilişkin de Erkol, "Üyesinden genel merkez yöneticisine, milletvekilinden belediye başkanına hiçbir düzeyde tahakküm ilişkisi olmaz, kölelik ilişkisi olmaz. CHP’de hiç köle olmadığı için köleleştirmek isteyen bir yaklaşımı partinin kapısından bile sokmamaya her birimiz kararlıyız. CHP’de köle yok” değerlendirmesini yaptı.

Yavaş’ın görüşleri ve duruşunun CHP'lilikle bütünlük sağladığını belirten Erkol, bu bütünleşmeden memnuniyet duyduklarını kaydetti.