Mansur Yavaş, Turgut Altınok'un 'emekliye 5 bin TL' vaadine sert çıktı: "Onu sen Cumhurbaşkanı'na ilet, hükümetin vermediğini sen mi vereceksin?"

Mansur Yavaş, Turgut Altınok'un 'emekliye 5 bin TL' vaadine sert çıktı: "Onu sen Cumhurbaşkanı'na ilet, hükümetin vermediğini sen mi vereceksin?"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP'li rakibi Turgut Altınok'un 'emekliye 5 bin TL' vaadi ile ilgili çağrı yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve CHP Ankara Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesi Şereflikoçhisar'da iftar etkinliğinde yurttaşlarla buluştu.

ekran-goruntusu-2024-03-28-194423.png

Burada konuşma yapan Mansur Yavaş, AKP'li rakibi Turgut Altınok'un Keçiören'de yapılan kule ve 'emekliye 5 bin TL' vaadi ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

ekran-goruntusu-2024-03-28-194419.png

"İKİNCİ VE SON DÖNEMİM. ANKARA'DA KİM KAZANACAK KONUŞULMUYOR"

Yavaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Benim ikinci ve son dönemim. Görüyorsunuz televizyonlarda artık Ankara anketi falan konuşulmuyor. Ankara'da kim kazanacak konuşulmuyor. Ankara'da iş 15-20 gün önce bitti Allah'ın izniyle. Rekor oy ile seçiliyoruz. O zaman Koçhisar'ı geleceğinizi düşünüyorsanız izin verin, Mustafa Koçak başkanımla bir 5 yıl size el ele doya doya hizmet edelim. 

ekran-goruntusu-2024-03-28-195220.png

"BELEDİYE MECLİS ÜYESİ NE KADAR ÇOK OLURSA O KADAR BİZİM İÇİN İYİ OLACAK"

Tüm baskılara rağmen, şu platform bile zor kuruldu. Buna rağmen bu kadar insan çekinmeden bu iftara geliyorsa Koçhisar'da da bu iş bitmiş. Oran ne kadar çok olursa, belediye meclis üyesi ne kadar çok olursa o kadar bizim için iyi olacak.

ekran-goruntusu-2024-03-28-194455-001.png

"BU KADAR SERVET VARKEN ÇOCUĞUNUZU SINAVSIZ, TORPİLLE İŞE SOKMAK NEDİR?"

"Her gittiğim yerde bana yüzlerce özgeçmiş veriliyor. Peki, bu kadar servet varken, çocuğunuzu sınavsız, torpille işe sokmak nedir? İki benzinlik de onlara verseydiniz olmaz mıydı? İşe ihtiyacı olan iki kişi işe girseydi daha iyi değil miydi? İlla çocuklarınızı sınavsız, torpilsiz çocuklarınızı işe soktunuz. Kendisine soruyorum. Çocuklarının KPSS sınavında kaç puan aldığını açıklayın!

ekran-goruntusu-2024-03-28-195458.png

"O KULEYİ KOYDUĞUN YERDEN, ŞENTEPE'DEKİ BİR EVİN BALKONU DAHA GÜZEL ANKARA MANZARALI"

Kalkıyorlar sonra iftira atmaya başlıyorlar. Sayın rakibim kız kardeşiniz vekalet vermiş malları intikal ettirmeye onun malları da kendi üstünüze geçirmişsiniz. Buna açgözlülük derler. Teraziye koyacaksınız. Hizmet adı altında bugün açtığı kulenin maliyeti 1 milyar TL. Yapıların kötüsü olmaz ama 1 milyar. 2 gün önce asansörde insanlar kaldı her tarafı dökülüyor. Neymiş, Ankara manzarası seyredeceklermiş çok acil ya. O kuleyi koyduğun yerden Şentepe'deki bir evin balkonu daha güzel Ankara manzaralı. 1 milyar TL değer mi oraya. İşte bunlar biz eser yaptık diye biri kule yapar, biri Ankara  girişine kapı yapar, maliyeti 350 milyon lira, kime ne faydası var? Sonra biz eser yapıyoruz diyorlar.

ekran-goruntusu-2024-03-28-194455-002.png

"BELEDİYE BAŞKANISIN 6-7 AYDIR NİYE EMEKLİYE 1 KURUŞ VERMEDİN?"

Emeklilere 7500, sonra 10 bin TL verdiler. Türkiye'de hiçbir AK Partili başkan bunu yapmadı. Baktık sosyal durumlarına baktık hemen mesaj attım. İlerlemiş yaşına göre bu insanlar hiçbir yerde çalışamaz, iş isteyemez, 10 bin TL ile yiyecek mi alacak, doğalgaz mı alacak, üst baş mı alacak? Şöyle yapabilirdim Bunlar gibi, önce ben bir iki beton direk dikeyim. Millet görsün diyebilirdim. Ben öyle yapmadım. Durumu fark eder etmez mesaj attım. Şu an 35 bin emekliyi 6-7 aydır kışın üşütmedim, aç bırakmadım. Mağdur etmedim onları. Gerçek belediyecilik budur. Ben böyle söylüyorum, yazı asmış emekliye 5 bin TL vereceğim diye. Onu sen cumhurbaşkanına ilet, hükümetin vermediğini sen mi vereceksin? Sen belediye başkanısın. Bu mağduriyet 6-7 aydır var niye vermedim emekliye 1 kuruş? Onların önceliği beton, benim önceliğim insan. Olay bu kadar basit.