Nihat Doğan'dan iktidara sert sözler: "Düne kadar beraberdin bunlarla, o zaman sen de teröristsin"

Şarkıcı Nihat Doğan, Van'da yaşanan olayların ardından dikkat çeken ifadeler kullanarak hükümeti eleştirdi. Doğan, iktidarın muhalifleri terörist olarak yaftalaması hakkında sert konuştu.

31 Mart yerel seçimlerinde Van'da DEM Parti'nin belediyeyi kazanan adayı Abdullah Zeydan'a mazbata verilmemesi, akabinde şehirde çıkan olaylar ve son olarak YSK'nın mazbatayı yeniden Zeydan'a vermesinin ardından tartışmalar devam ediyor.

Son olarak şarkıcı Nihat Doğan da Van'da yaşananlara karşı çıkan isimlerden biri olarak katıldığı bir programda yapılanı "zulüm" olarak nitelendirdi.

"FİKİRLERİNDEN DOLAYI HİÇBİR ALLAH'IN KULUNU İÇERİ ATAMAZSIN"

 

Doğan, "Fikirlerinden dolayı hiçbir Allah'ın kulunu içeri atamazsın" diyerek tepkisini dile getirirken cezaevine olan Kürt yöneticilerin siyasi rehine olduğunu belirtti. Nihat Doğan, şu ifadeleri kullandı:

"Van'da DEM Parti'ye yapılan zulmü kınıyorum. Fikirlerinden dolayı hiçbir Allah'ın kulunu içeri atamazsın. İnsanlar ne yapmış eline keleş alıp milleti devleti mi taramış? Her rejim tıkanıyor, argüman üretemiyor dönüyor dolaşıyor Kürt düşmanlığı üzerinden yeni bir paradigma geliştiriyor.

"KÜRTLER REJİMİ AYAKTA TUTMAK İÇİN KOBAY OLARAK KULLANILIYOR"

Kürtler bu ülkenin siyasal anlamda rejimi ayakta tutmak için kobay gibi kullanılıyor. Siyaset nedir fikirler sanatıdır. Senin karşında siyasi partinin lideri yok, cezaevine atmışsın. Dünyada böyle bir şey var mı? Fikrini söylediği için terörist ilan ediliyor. Oy verene terörist diyorlar. Düne kadar beraberdin bunlarla o zaman sen de  teröristsin."