Okullarda bir öğün yemeğin çıkmasına dair öneri Meclis'te kabul edilmedi!

Okullarda bir öğün yemeğin çıkmasına dair öneri Meclis'te kabul edilmedi!

TBMM Genel Kurulu'nda CHP, HDP ve İYİ Parti'nin gündeme ilişkin grup önerileri AKP ve MHP tarafından kabul edilmedi.

TBMM'de yeni dönemde de değişiklik yaşanmadı. AKP ve MHP, muhalefetin önergelerini jet hızıyla reddetmek için el kaldırdı.

CHP'nin "okullarda bir öğün yemeğin çıkması ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması" ile ilgili verdiği araştırma önergesinin ön görüşmelerinin bugün yapılmasıyla ilgili önerisi üzerinde söz alan CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, açlığın insani bir durum olduğunu, yoksul çocuklar için çözüm üretilmesini istedi.

AÇLIK VE YOKSULLUK 

Türkiye'nin, dirliğini ve düzenini bozan bir yoksullukla karşı karşıya olduğunu söyleyen CHP'li Aydoğan, "Çocuklar açlıktan baygınlık geçirecek bir ortama nasıl feda ediliyor? Bunları Mecliste konuşalım, çözüm için birlikte kafa yoralı" dedi.

ÇOCUKLARIN BESLENMESİ VE EĞİTİM

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Cumhuriyet'in en önemli kazanımlarından olan "fırsat eşitliğinin kaybolduğunu" savundu.

Yoksulluğun, herkesten çok çocukları vurduğunu ifade eden Sıdalı, "1 milyon 300 bin çocuğumuz okullarına karnı aç gidiyor. Çocuklarımızın maruz kaldığı düzenli beslenememe durumu, kansızlık, aşırı zayıflık, enfeksiyon başta olmak üzere birçok hastalığı tetikliyor, algılama ve kavramada da zorluklar ortaya çıkarıyor" diye konuştu.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül ise Türkiye'de öğrencilerin büyük bölümünün açlığa mahkum edildiğini belirterek, beslenmesi yetersiz olan bir çocuğun adaptasyonunun mümkün olamayacağını ifade etti.

ÖNERİLER KABUL EDİLMEDİ

CHP'nin grup önerisi, İYİ Parti'nin "TÜİK'in açıkladığı verilere ilişkin iddialar"; HDP'nin "Kredi ve Kurtlar Kurumunun, yurtlara artan talebi karşılayamaması ve öğrencilerin barınma sorunlarının giderilmesi" ile ilgili araştırma önergeleri kabul edilmedi.