Simpsonların bu kehaneti de tuttu!

Simpsonların bu kehaneti de tuttu!

The Simpsons'un kehaneti gerçek oldu. Eğer kehanetin devamı gerçekleşirse saklanacak delik arayın.

The Simpsons isimli ABD'li çizgi dizinin o kehaneti de gerçek oldu. Tüm dünya o anı an be an yaşarken Simpsonları izleyenler devamının gerçekleşmesinden endişeleniyor.

ekran-goruntusu-2024-03-28-234817.png

JEOMANYETİK FIRTINA

Son yılların en güçlü jeomanyetik fırtınası olarak belirtilen patlama, başta Kuzey Amerika olmak üzere çeşitli bölgelerde gündelik hayatı etkileyebileceği yönde endişe duyuluyor. Türkiye dahil bazı ülkelerde Kutup Işıkları’nın gözlemlenebileceği belirtilirken ayrıca patlamanın elektronik cihazlarda sorunlar yaşanmasına sebep olabileceği ifade edildi.

ekran-goruntusu-2024-03-28-234814.png

SİMPSONLAR BİLMİŞ

22 Mart’ta yaşanan patlamayla şiddetli bir koronal kütle püskürmesi yaşandı. 2017 yılından beri görülmemiş bir jeomanyetik fırtınaya neden olan güneş patlamasını The Simspons aylar önceden dizisinde işlediği ortaya çıktı.

ekran-goruntusu-2024-03-28-234811.png

DÜNYA KARANLIĞA GÖMÜLDÜ

Patlama sonucunda tüm elektronik cihazlar kullanılmaz hale gelirken ünlü dizide tıraş makinesinin yerini makas, telefonların yerini ise kağıt kalem ve mektup kutusunun kullanıldığı görüldü. Patlamanın ardından ise Simpsonlar'da tüm dünya karanlığa gömüldü.

ekran-goruntusu-2024-03-28-234825.png

Simpsonların bu bölümünün yayınlanmasının ardından İngiltere Başbakan Yardımcısı Oliver Dowden da bir felaketin dijital cihazları sekteye uğratacağına dair açıklamalarda bulunması dikkat çekmişti. Başkan yardımcısı Dowden’ın bu İhtimale karşı İngiliz vatandaşlarını mum ve pille çalışan radyo stoklamaları yönünde çağrıda bulunmuştu.