TKP Ankara adayı Ali Ufuk Arikan'dan 31 Mart çağrısı

TKP Ankara adayı Ali Ufuk Arikan'dan 31 Mart çağrısı

TKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Ufuk Arikan, Ankara'da TKP'nin amacını ve adaylık sebeplerini açıklayarak, seçmene çağrıda bulundu.

TKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Ufuk Arikan, Solfasol TV'nin konuğu oldu. TKP Ankara adayı Arikan, partisinin Ankara'da neyi hedeflediğini, mevcut adayların durumunu ve seçmenin tepkisini değerlendirdi. Arikan, muhalif seçmene ve mevcut düzenden memnun olmayan milyonlarca yurttaşa çağrıda bulunarak şöyle dedi:

ekran-goruntusu-2024-03-27-235519.png

"ÖLÜMÜ GÖRÜP SITMAYA SÜREKLİ HALKIN RAZI OLMASINA RAZI OLAMAYIZ"

"Türkiye'de siyasi iktidardan söz ediliyorsa, bu kadar benzeşen toplam politikalar uygulanıyor, Melih Gökçek ne yapıyor o uygulanıyorsa, ortada bir süreklilik var. Biz, o sürekliliğe karşı halka gerçek bir seçenek sunmak zorundayız. Bu bir keyfe keder tercih olamaz. Biz bir siyasi parti olarak ilke, değer ve programlarımıza bu kadar aykırı tablo varken sessiz kalırsak, bu siyasi atmosfere teslim olursak siyasi parti olma yeteneğimizi kendimiz sorgulamamız gerekir. Bu kadar karşı olduğumuz bir şeye, ölümü görüp sıtmaya sürekli halkın razı olmasına biz razı olamayız.

"SAVUNDUĞUNUZ DEĞERLERE VE SAVUNDUĞUNUZ DEĞERLERİ SAVUNAN PARTİLERE, ADAYLARA OY VERİN"

Bir ölüm var orada. 'Sıtmaya razı ol' diye yurttaşa sürekli sopa gösteriliyor. Bu sopanın kendisi Türkiye'de yurttaşların, emekçilerin siyasete katılım kanalını tıkıyor. İnandığınız değerlere, savunduğunuz değerlere, savunduğunuz değerleri savunan partilere ve adaylara oy verin. Çünkü Türkiye'de şu yaygınlaştı... Örneğin AKP'nin adayları MHP kökenli, CHP'nin adayları MHP kökenli. Benzer dünya görüşleri. İkisi de bunu saklayan isimler değil. 

ekran-goruntusu-2024-03-27-235601.png

"BURASI ANKARA, CUMHURİYET'İN BAŞKENTİ. BU KADAR GERİSİNE RAZI OLMAK, TOPLAM TEPKİNİN ÜZERİNİ KOCA BİR ÖRTÜYLE ÖRTMEK ANLAMINA GELİR"

Bu tabloda bizim savunduğumuz başka bir değer varsa o değer yurttaşların da seçebileceği bir değer haline gelmeli. O değerlerde ortaklaşırsak ki bu değerlerin bu kadar az olduğunu düşünmüyoruz. Burası Ankara, Cumhuriyet'in başkenti. Türkiye'nin önemli ileri atılımlarının damga vurduğu kent. Bu kadar gerisine razı olmak, bu halkın toplam enerjisinin ve toplam tepkinin kendisinin üzerini koca bir örtüyle örtmek anlamına gelir. Bizim bu örtüyü kaldırmak için görevimiz, adaylığımızı da böyle değerlendiriyoruz.