Abdullah Gül çatı adayı mı? CHP’den açıklama

Abdullah Gül çatı adayı mı? CHP’den açıklama

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2019 seçimlerinde muhalefetin çatı adayı olabilir mi" sorusunu yanıtladı. CHP’nin 15 Ocak'ta OHAL çalıştayı yapacağı da açıklandı.

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2019 seçimlerinde muhalefetin çatı adayı olabilir mi" sorusuna, "Abdullah Gül'ün adaylığı meselesi üzerinden bir tartışmanın parçası olmayı doğru bulmuyoruz" cevabını verdi.

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, söz konusu soruyu yanıtlarken,”AK Parti yönetimi, öyle bir rahatsız olmuş ki kendi partilerinin kurucusu Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı yapmış kadrolarını aforoz edecek kadar öfkelenmişler. 'Bizim kurucumuz değil' diyecek noktaya gelmiş. Doğruysa eğer sözcülerinin söylediği. 'Basit bir siyaset polemiği için Abdullah Gül bunu söyledi' demeye çalışıyorlar. Bu tartışma bir cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması değildir. Bu tartışma OHAL Türkiye şartlarında güvende mi değil mi?  Tartışmasıdır. Abdullah Gül de bununla ilgili düşüncesini söylemiştir. Onların bu tuzağına düşmeyeceğiz. Bu kadarcık bir eleştiri, hatırlatmaya dahi tahammül edemeyen bir anlayış yönetiyor Türkiye'yi.  Millet için asıl tehlikeli olan nokta bu noktadır. Abdullah Gül'ün adaylığı meselesi üzerinden bir tartışmanın parçası olmayı doğru bulmuyoruz" dedi.

OHAL ÇALIŞTAYI

Öte yandan CHP’nin 15 Ocak’ta TTB Konferans Salonu’nda OHAL çalıştayı düzenleyeceği belirtilerek, herkes çalıştaya davet edildi.