Ahmet Hakan böyle yazdı: ‘ODTÜ’lülerin tutuklanmasına itiraz ediyorsan, Safiye’ninkine de…’

Ahmet Hakan böyle yazdı: ‘ODTÜ’lülerin tutuklanmasına itiraz ediyorsan, Safiye’ninkine de…’

Hürriyet yazarı Hakan, Anıtkabir’de Atatürk’e küfürler yağdıran Safiye İnci ile açtıkları pankart nedeniyle tutuklanan ODTÜ’lü öğrencilerin durumlarını karşılaştırarak, “ODTÜ söz konusu olunca çocuklar şaka yapmış diyorsan, Safiye söz konusu olduğunda çocuk şaka yapmış diyeceksin” dedi.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Anıtkabir önünde Atatürk’ü küfür yağdıran Safiye İnci ile taşıdıkları pankart nedeniyle tutuklanan ODTÜ öğrencilerinin durumunu kıyasladı.

Hakan, bugünkü köşesinde, “ODTÜ’lülerin tutuklanmasına itiraz ediyorsan, Safiye’nin tutuklanmasına da itiraz edeceksin, ODTÜ’lülerin tutuklanmasına ses etmiyorsan Safiye’nin tutuklanmasına da ses etmeyeceksin. ODTÜ söz konusu olduğunda “Ne var bunda? Çocuklar şaka yapmış” diyorsan… Safiye söz konusu olduğunda da “Ne var bunda? Çocuk şaka yapmış” diyeceksin” ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan, “Tutarlı olacaksın ki hep genç kalacaksın... Tutarlı olacaksın ki hep haklı olacaksın... Tutarlı olacaksın ki, “Hakkaniyete bak be” dedirteceksin. Tutarlı olacaksın ki, canımı yiyeceksin...” diye yazdı.