AKP'li belediyeden milyonlarca liralık ihale kıyağı

AKP'li belediyeden milyonlarca liralık ihale kıyağı

Adı sık sık skandallarla gündeme gelen AKP'li Esenyurt Belediyesi bu sefer de milyonlarca dolarlık ihale kıyağı ile gündeme geldi. AKP'li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, yasa gereği açık ihale yapması gerekirken, pazarlık usulü bir ihaleyle yeni bir rant trafiği yarattı. Kamuyu milyonlarca lira zarara uğrattığı iddia edildi.

AKP Genel Merkezi'nin güvenliğini sağlayan BİNSAT adlı firma ortaklarından Arafat Bingöl'ün sahibi olduğu Maya Sosyal Hizmetler Tic.Ltd.Şti.'ne milyonlarca dolarlık ihaleyi paslayan AKP'li Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, yasa gereği açık ihale yapması gerekirken, pazarlık usulü bir ihaleyle yeni bir rant trafiği yarattı. Kadıoğlu, Kamu İhale Kurumu'nun anayasası sayılan rekabet şartını da bu yöntemle bypass ederek kamuyu zarara uğratan formülün imzacısı oldu.

İstanbul Esenyurt ilçesi Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun onayladığı bir ihale, perde arkasındaki örtülü ilişkileri de ortaya çıkardı. Yaklaşık 11 milyon TL.’lik ihalenin, açık ihale yerine pazarlık usulüyle yapılması, hem kamunun zarar etmesine neden olurken, hem de rekabeti engelledi.

İlçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, dernekler, Aile Sağlık Merkezi, yurtlar, ibadethane, park ve kıraathane gibi toplu yaşamların sürdüğü mekanların temizliği için ihaleye çıkan Esenyurt Belediyesi, iştah kabartan rakamdaki ihaleyi oldu bittiye getiren bir uygulamaya imza attı. Kamu kaynaklarının verimli kullanması ve rekabet şartlarının sağlanması gibi önemli kriterleri göz ardı eden AKP'li Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, milyonlarca dolarlık ihaleyi, pazarlık (MD-21B) usulüyle yaparak adrese teslim bir işlem gerçekleştirdi.

AKP'li belediye başkanı, bununla da yetinmeyerek ihale süresini 24 ay gibi uzun bir süreye yaydı. Şikayet edilmesi halinde iptal edilmesine kesin gözüyle bakılan ihale, pazarlık usulü yapıldığından, ilansız çıkılan ihaleden çok sayıda firmanın da haberi olmadı. İhalenin, adrese teslim ve ahbap-çavuş ilişkisiyle sonuçlandırıldığı ise gelişmelerden ortaya çıkmış oldu.

İhaleyi kazanan firma sahibinin bir dönem AKP Bakırköy İlçe Yönetim Kurulu üyesi olması ise ihaleyi “Yandaşa kıyak ihale” olarak gündeme düşürdü. Bingöl, ayrıca, AKP Genel Merkezi’nin güvenliğini sağlayan firmanın da ortakları arasında yer alıyor.

(yerelkulisgazetesi)