AKP Sözcüsü'nden 'Fesli Kadir' yorumu

AKP Sözcüsü'nden 'Fesli Kadir' yorumu

AKP Sözcüsü Ömer Çelik Mısıroğlu ziyaretine ilişkin soruyu yanıtladı.

Çelik konu hakkında şunları söyledi;

Son derece saygın bir kurumdur. Başkanımız Diyanet İşleri Başkanı'dır. Bu tartışmaları izledik. Diyanet İşleri Başkanı'mız Cumhurbaşkanımızın takdir ettiği bir isimdir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu görüşlerinin kamuyoyu ile paylaşılmasını istemiştir. Cumhurbaşkanı'mız tarafından takdir edilen bir isimdir. Geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalar takdir edilir. Bu ziyaret bir insani ziyarettir. 

İnsani bir ziyaretten böylesi siyasi sonuçlar çıkarılmasını doğru bulmuyoruz. Diyanet İşleri Başkanı'mız Cumhurbaşkanımız ve partimiz tarafından takdir edilen bir isimdir. Son zamanlarda her vesile ile Atatürk tartışması açılmasını doğru bulmuyoruz. Atatürk Cumhuriyetimizin kurucusu olarak her zaman hak ettiği saygıyı görecektir. Nitekim de 10 Kasım'da şükranla anılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ortak değerimizdir. Yöneticilerimiz de bu anlayışa sahiptir. Tarihsel liderlikleri eleştirirken saygı sınırlarını aşmak, desteklerken tabulaştırmayı doğru bulmuyoruz. 

Yapılan bir hasta ziyaretidir, hasta ziyaretinin ideolojisi olmaz. Diyanet İşleri Başkanımızın Cumhurbaşkanımızın takdir ettiğini bir kez daha söylemek isterim arkadaşlar.