‘Amaç Erdoğan'ı indirmek' diyorlar...Allah'ını seven söylesin, başka ne amaç olsun’

‘Amaç Erdoğan'ı indirmek' diyorlar...Allah'ını seven söylesin, başka ne amaç olsun’

İktidara yakın yazarların, başkanlık yarışına katılan liderleri, ‘tek amaçları Erdoğan’ı indirmek' diye suçladıklarını belirten Milliyet yazarı Mehmet Tezkan, “Demokrasilerde yarışa katılan adaylar, iktidardaki siyasetçiyi indirmek için uğraşmazlar mı? Asıl hedef bu değil mi? İktidarda olanı indireceksin ki yerine geç. Seçim niye yapılıyor ki” dedi.

Milliyet yazarı Mehmet Tezkan, iktidara yakın yazarların; başkanlık yarışına katılan liderlerin ‘tek amacının Erdoğan’ı indirmek olduğunu’ savunduklarını belirterek, “Allah’ınızı severseniz, cevap verin. Seçime katılan muhalif cumhurbaşkanı adaylarının amacı başka ne olmalı? Demokrasilerde yarışa katılan adaylar, iktidardaki siyasetçiyi indirmek için uğraşmazlar mı? Asıl hedef bu değil mi?” dedi.

Tezkan, muhalefetin şer odağı yapıldığını ifade ederek, “İktidara yakın olan yazarları izliyorum. Televizyonlardaki konuşmalarını dinliyorum. Ne yalan söyleyeyim, ağzım bir karış açık kalıyor” ifadelerini kullandı. Tezkan, özetle şunları dile getirdi:

“Hemen hepsi AKP’ye oy vermemeyi; organize harekete, AKP’ye karşı kurulun tezgâha, üst aklın emrine, dış güçlerin yeni saldırısına bağlıyorlar.

Muhalefet partilerinin, ‘Millet İttifakı’nın Meclis’te çoğunluğu sağlama gayretini kınıyorlar. Tezgâh, dümen gibi sözcüklerle saydırıyorlar. FETÖ’nün planı olarak sunmaya çalışıyorlar. Seçimi ülkenin beka sorununa getiren bile var.

‘ESKİDEN HER PARTİ KENDİ BACAĞINDAN ASILIRDI’

Şunun farkında değiller; yaptıkları retorik demokrasiyle çelişiyor. Demokrasinin temel kuralını hiçe sayıyor. Demokrasiyi zedeliyor.

Demokrasinin olmazsa olmazı seçimdir.. Partilerin iktidarı almak için, Meclis çoğunluğunu sağlamak için özgürce yarışması demektir.

Eskiden her parti kendi bacağından asılırdı. Bu iktidar, MHP’yle birlikte partilerin ittifak kurması için yasa çıkardı.. İlk ittifakı da kendileri kurdular. (Cumhur İttifakı). Muhalefet partileri de aynı yolu izleyince kızıyorlar, şer ittifakı diyorlar.

'BÜYÜK SUÇ DİYE SUNUYORLAR'

Kafama takılan bir başka mesele daha var.

İktidara yakın yazarlar, başkanlık yarışına katılan dört liderin ‘tek amacının Erdoğan’ı indirmek olduğunu’ iddia ederek suçluyorlar.

Allah’ınızı severseniz, cevap verin. Seçime katılan muhalif cumhurbaşkanı adaylarının amacı başka ne olmalı? Demokrasilerde yarışa katılan adaylar, iktidardaki siyasetçiyi indirmek için uğraşmazlar mı? Asıl hedef bu değil mi? Demokrasinin temel kuralı bu değil mi?

İktidarda olanı indireceksin ki yerine geç.. Seçim niye yapılıyor ki!.

İktidarcı yazarlar muhalefetin bu çabasını da, büyük bir ayıp, büyük bir suç, büyük komplo olarak sunuyor. 

Bunları niye mi yazdım? Bu tür söylemlerle, bu tür yazılarla, bu tür ithamlarla 24 Haziran’a kadar çok karşılaşacaksınız. Hazırlıklı olun diye…”