Bahçeli istedi, AKP'liler karşı çıktı...

Bahçeli istedi, AKP'liler karşı çıktı...

Yeniçağ yazarı Batuhan Çolak, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ortak miting yapacağını ancak bunu AKP'lilerin istemediğini" savundu. Çolak’a göre, MHP’nin barajı aşması imkansız.

Yeniçağ yazarı Batuhan Çolak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son Yenikapı mitingine MHP ile birlikte çıkmayı planladığını, ancak AKP’lilerin, Bahçeli'nin Doğu ve Güneydoğu'da oylarda kayıplara yol açtığı gerekçesiyle karşı çıktığını söyledi. Çolak, MHP'nin yüzde 10'u aşmasının imkânsız olduğunu öne sürdü.

KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'nın konuğu olan Çolak, ülkücü ve milliyetçilerin MHP'ye oy vermeleri için bir sebep olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Şuanda MHP'nin barajı aşabilmesi imkansız görülüyor. MHP'lisiniz, neden sizi eleştiren, bunlar Fatiha bilmezler diyen, Türklüğü ve Türkçülüğü ayaklar altına alan kişiye oy veresiniz? Şuanda MHP'nin yüzde 4'ü, yüzde 5'i alabilirlerse çok ciddi bir başarıdır çünkü ortada vaat edilen bir şey yok. Bir önceki seçimde vaat edilen parlamenter sistemde tek adamlığa karşı bir milliyetçi söylemdi. MHP'nin vadettiği herhangi bir şey olmayınca, Cumhurbaşkanı adayı olmayınca oy vermek için ortada bir sebep göremiyoruz. Dava mı var ortada? Milliyetçilik davası MHP'de yapılabiliyor mu? Yapılamıyor. Milliyetçilik davası yapılıyorsa MHP'de o zaman milliyetçiliği ayaklar altına alanlarla neden aynı yolda yürüyorsunuz?"

"YENİKAPI’DA ORTAK MİTİNG OLACAKTI"

Çolak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son Yenikapı mitingine MHP ile birlikte çıkmayı planladığını ancak AKP’lilerin, Bahçeli'nin Doğu ve Güneydoğu'daki oylarda kayıplara yol açtığı gerekçesiyle karşı çıktığını söyledi.

"Yenikapı'da ortak miting yapılacaktı. Devlet Bahçeli ile birlikte sahneye çıkacaklardı. Neden iptal oldu bu?" diyen Çolak, AKP'nin kendi içerisinde, "Biz Güneydoğu ve Doğu'da Devlet Bahçeli ile birlikte hareket ediyoruz diye oyları kaybediyoruz" dediklerini kaydetti.