Bahçeşehir'deki 'Gölet Davası'nda üst mahkemeden sevindiren karar! 

Bahçeşehir'deki 'Gölet Davası'nda üst mahkemeden sevindiren karar! 

Başakşehir CHP'li Belediye Meclis üyesi Abdulhadi Akmugan tarafından açılan Bahçeşehir Gölet'te halen devam eden inşaat yapı ruhsatının iptali davasında Yerel Mahkeme dosya içeriğini incelemeden davayı usulden reddetmişti. Üst mahkemede dosyanın tekrardan görülmesini istedi. Başakşehir CHP İlçe Başbakanı Özgür Karabat kararı YURT'a değerlendirdi.

Barış CAN / YURT

İstinaf Mahkemesi olan  İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Dördüncü İdare Dava Dairesi dosyayı inceleyerek Yerel Mahkeme'nin usulden red kararının yerinde olmadığı gerekçesiyle kararı ortadan kaldırdı ve davayaı esastan incelenmesi için Yerel Mahkeme'ye iade etti.

Bu karar ile Bahçeşehir Gölet'te halen devam eden inşaatın yapı ruhsatının iptali davası tekrar görülecek. Mahkeme devam ederken Gölet çevresindeki inşaat alanında da çalışmalar devam ediyor.

İNŞAATLARIN HİÇBİR HUKUKİ DAYANAĞI KALMADI

Gölet çevresinde halen devam eden inşaatların hiçbir hukuki dayanağı kalmadığını söyleyen Başakşehir CHP İlçe Başbakanı Özgür Karabat 'hukukun da doğanın da katletledildiğini söyledi. Yaşanan hukuk mücadelesini de şu şekilde açıkladı: Biz orayla ilgili ruhsat iptali davası açmıştık. Fakat yerel mahkeme derdest kararı vermişti. Belediye başkanın bu satışla ilgili aldığı bir yetki kararının iptali için de dava açmıştık. 'Siz zaten yetki kararı ile ilgili dava açmışsınız, bu davaya gerek yok' diyerek bizim davamızı reddetti. Üst mahkemeye gittik, üst mahkeme de 'bu davaya esastan bakmamışsınız, bu davayı yeniden görün' dedi. Şimdi yeniden Bahçeşehir'deki Gölet'deki inşaat ruhsatının iptal davası görülecek.  

HUKUKA AYKIRI

İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Danıştay 8. Dairesi’nin Bahçeşehir Göleti’nin satışı işlemlerinin durdurulması yönündeki kararına uymamıştı.

Danıştay 8. Dairesi, Bahçeşehir Gölet bölgesinin satılmasına yol açan Belediye Meclisi kararının hukuka aykırı olduğuna hükmetmişti. Mahkeme kararında, Belediye Meclisi'nin bu yönde bir karar verme yetkisinin bulunmadığını, taşınmaz satma yetkisinin Belediye Başkanı'na devredilemeyeceğini belirterek, çevreciler tarafından açılan davanın aleyhinde karar veren İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin kararını bozmuştu.

İstanbul 6. İdare Mahkemesi ise, satışın iptali için davacı tarafından gösterilen delillerin somut bilgi ve belgeye dayanmadığını söyleyerek önceki kararında ısrar etmişti.

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI 'PARA LAZIM' DİYE SATTI

Dönemin AKP'li Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal döneminde Gölet alanı 103 milyon liraya Atmaca Gruba satılmıştı. Belediye satış gerekçesi olarak 'belediyeye gelir temin edilmesi'ni göstermişti. Uysal AKP'li Kadir Topbaş'ın İBB Başkanlığı'ndan istifasından sonra İBB'ye başkan olarak seçildi.