Bakan Ağbal'dan flaş maaş açıklaması

Bakan Ağbal'dan flaş maaş açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal son dakika memur maaşı açıklaması yaptı. Ağbal, memur maaşlarının bayramdan önce yatacağını duyurdu. Buna göre memurların maaşları 13 Haziran'da hesaplarına yatacak.

Maliye Bakanı Naci Ağbal kamu çalışanlarını yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. Memur maaşlarının yatacağı tarihi açıklayan Ağbal, “Bütün kamuda çalışan kardeşlerimizin maaşları 13 Haziran’da hesaplarına yatacak. Yaklaşık 3 milyon 700 bin kamu çalışanı bayram girmeden önce maaşlarını almış olacak.” dedi.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYE ÖDEMELERİ BUGÜN BAŞLADI

Öte yandan, Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde emeklilere verilecek bin lira ikramiyenin ödemelerine de bugün itibariyle başlandı. Bağ-Kur ve SGK emeklileri ikramiyesini 7 Haziran’da, SSK emeklileri ise 8 Haziran’da alacak.

BAYRAM İKRAMİYESİNDEN KİMLER YARARLANACAK?

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar gördüğü için aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alabilecek.