Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na: Tamam, iyi çalıştın ama...

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na: Tamam, iyi çalıştın ama...

Başbakan Binali Yıldırım, Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu. Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Tamam kabul ediyoruz, iyi çalıştın, çok koşturdun. Ama milletin takdiri ortada. Oraya takılıp kalırsan yol alamazsın. Bu gerçeği artık kabul et" dedi.

 Yıldırım, "Milletin kabul ettiğini sen kabul etmezsen ne yazar. Millete fatura çıkaracağına başarısızlığı kendinde ara. Şimdi anamuhalefet partisine düşen, yaptıkları itirazın sonucunu beklemektir. Bunun aksine yapılacak her hareket, hukukun dışına çıkmak olacaktır. Türkiye bir hukuk devletidir, dolayısıyla hiç kimsenin hukuksuz, sorumsuz bir tutum sergilemesi asla hoş karşılanmayacaktır" diye konuştu.

İşte Yıldırım'ın sözlerinden satır başları:

Bir halk oylaması yaptık Pazar günü. Huzur ve güven içerisinde, demokrasimize yaraşır başarılı bir şekilde sonuçlandırdık. Milletin kararı ney, sonuç evet. Gelirken dinledim, 500’den fazla yabancı kuruluş gelmiş AGİT izlemiş. Herkes gözlemini yaptı. Başarı bizim aklımızı başımızdan almaz. Millete gönül bağımızı kopartmaz, bizi şımartmaz. Medeni davranışın en önemli ölçüsü sevinci ve üzüntüyü birlikte paylaşmaktır. Biz 80 milyon vatandaşız. Birbirimizin hukukuna sonuna kadar saygılıyız. Bizim sevincimiz bir başkasının üzüntüsü olamaz. Biz bu halk oylamasının neticesini bütün vatandaşlarımızın yararına geleceği için olumlu önemli bir sonuç olarak görüyoruz. Sonucu bütün ülkemiz adına vakarla karşılamak mecburiyetindeyiz.

Katılım oranı yüzde 85,3. 1 Kasım seçimlerden bu az da olsa daha yüksek bir katılımdır. Bu rekor katılım oranı için bir kez daha milletime teşekkür ediyorum. Milletim geleceğe demokrasiye sahip çıkmıştır. Bu aynı zamanda ülkemizin demokratikleşme seviyesini de kalitesini de siyasetten beklentisini de ortaya koymaktadır. Halk oylaması demek doğrudan halkın iradesine müracaat etmek demektir. Bir kez daha altını özellikle çiziyorum. Bu halk oylamasında evet diyenler de hayır diyenler de başımızın tacıdır.


Milletimizin sözünün üstüne söz söylemek beyhudedir, ayıptır. 25 milyon vatandaşımız anayasa değişikliğine evet demiştir. Evet oyları, hayır oylarından daha fazla çıkmıştır. Gerek cumhurbaşkanımızı, gerek bizi arayarak tebrik eden devlet ve hükümet başkanlarına da milletim adına teşekkür ediyorum.

Doğu ve güneydoğu Anadolu’dan gelen Evet oylarındaki anlamlı artık, bölgenin terör örgütlerinin çağrılarına prim vermediğini açıkça ortaya koymuştur. Vatandaşlarımız birliği beraberliği kardeşliği birlikte Türkiye olmayı tercih etmişlerdir. Millet son oylamayla anayasa değişikliğini oylamamış bize ve bütün partilere de ince mesajlar vermiştir. Vatandaşımın bize 16 Nisan’da ne söylediğini çok iyi anlayacağız, iyi değerlendireceğiz.

“HUKUK DEVLETİNDE İTİRAZ ETMEK HAKLARIDIR, BUNU ANLAYIŞLA KARŞILIYORUZ”

Hayır’dan hayır sonuç çıkartmak isteyen muhalefet maalesef değerli kardeşlerim, oylama sonucu da aynı tutumunu sürdürmektedir. Bir sağduyu ortamında gerçekleşen bu seçime gölge düşürmemektir. Kesin olmayan sonuçlar ortaya çıkmıştır. Bugün bazı partiler, ana muhalefet partisi HDP, Vatan Partisi gibi bazı partiler ve vatandaşlar YSK’ya itirazda bulunmuştur. YSK da bunu değerlendirip açıklayacağını ilan etmiştir. Hukuk devletinde itiraz etmek haklarıdır, bunu anlayışla karşılıyoruz. En aykırı bir yerden bile gelse kimsenin sesine kulağımızı kapamayayız.

“ŞİMDİ TANE TANE SÖYLEYECEKLERİMİ ANA MUHALEFET PARTİSİ GENEL BAŞKANI VE YÖNETİCİLERİ DİNLESİN”

Şimdi tane tane söyleyeceklerimi ana muhalefet partisi genel başkanı ve yöneticileri dinlesin. Her seçimden sonra çıkan tablodan memnuniyetsizlikler sızlanmalar hep olmuştur. Ne var ki eleştirinin sınırı da hukuktur adalettir. Hukuk düzeni her türlü ihtimali ön gördüğü içindir ki, itirazların gideceği adresi belirlemiştir YSK’dır. İtirazlar değerlendirilecek ve bir karar verilecektir. Buraya kadar her şey normaldir. Ancak insanları sokağa davet etmek, sonuçları tanımamak asla ve asla kabul edilemez. Sandıktan çıkan sonuca gölge düşürme çabası boştur.

“HEM ÜZÜCÜDÜR, HEM DE BÜYÜK TALİHSİZLİKTİR”

Şimdi ana muhalefet partisine düşen yaptıkları itirazın sonucunu beklemektir. Bunun aksine yapılacak her hareket hukukun dışına çıkmak olacaktır. Türkiye bir hukuk devletidir. Hiç kimsenin hukuksuz sorumsuz bir tutum sergilenmesi asla hoş karşılanmayacaktır. Çok açık ve net ifade ediyorum. Siyasi tartışmaların zemini meşru siyaset zeminidir. Herkese davetimiz bu meşru zemini korumak olmalıdır. Her vatandaşımdan istediğim bu süreçte azami hassasiyet göstermesidir. Siyaset yapıyorum diye kimse kimsenin duygularıyla hissiyatlarıyla oynamaya kalkmasın. Sayın Kılıçdaroğlu’nun 50 milyona yakın insanımızın oyunu kullandığı bir seçime gölge düşürme çabası hem üzücüdür, hem de büyük talihsizliktir. Bir ana muhalefet partisi başkanının, siyasette her türlü sonucu sokakta değil sandıktadır.

“TAMAM KABUL EDİYORUZ, İYİ ÇALIŞTIN, ÇOK KOŞTURDUN”

Kemal Bey ağzını hayır hayır demeye o kadar alıştırmış ki, 16 Nisan’da sandığa gitmemiş gibi hayır hayır demeye devam ediyor. Neymiş, bu halk oylamanın sonuçlarını tanımayacakmış. Ne demek? Bu ne demektir? Eğer sen bu sonuçları tanımazsan, bu sonuçları ortaya koyan millet de seni tanımaz kardeşim. Tamam kabul ediyoruz, iyi çalıştın, çok koşturdun. Ama milletin takdiri ortada. Oraya takılıp kalırsan yol alamazsın. Bu gerçeği artık kabul et. Milletin kabul ettiğini sen kabul etmezsen, ne yazar? Millete fatura çıkaracağına başarısızlığı kendinde ara.