BEDAŞ, Cemevi'nin elektriğini kesti!

BEDAŞ, Cemevi'nin elektriğini kesti!

Danıştay’ın 'elektrik gideri Diyanet bütçesinden karşılanacak' kararına rağmen BEDAŞ, Esenyurt'taki Erenler Cemevi’nin elektiriklerini kesti. 3 görevli ve 20 polis memurunun eşlik ettiği uygulamaya Alevi yurttaşlar tepki gösterdi.

Cihan GÜNER / YURT

Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı, “Aleviliğin ibadethane yeri olan  cemevlerinin kabul edilmesi ve giderlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesinden karşılanması” istemiyle dava açmıştı. Açılan davada İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı’nın talebini yerinde bulmuş, Cemevlerinde ibadet yapıldığını belirterek elektrik giderlerinin devlet tarafından karşılanmasına karar vermişti.

Danıştay'ın kararına rağmen Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı'na gelen BEDAŞ görevlileri 'elektrik borcunun ödenmediği' gerekçesiyle ibadethanenin elektriğini kesti. Kararı tanımayan BEDAŞ'ın bir süredir ibadethaneye ihtar gönderdiği de ifade edildi.

Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Emin Yılmaz sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Yılmaz, “Elektriklerimiz hukuk tanımaz bir biçimde kesildi. Gerekli görüşmeler, tepki ve direnmeler neticesinde elektriklerimiz tekrar bağlandı.” dedi.

BEDAŞ’ın hukuk tanımaz tutumuna karşı mücadelelerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, ayrıca BEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da kaydetti.