'Belge, dekont' savaşlarında ikinci raunt

'Belge, dekont' savaşlarında ikinci raunt

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akrabalarının yurtdışındaki bir şirkete para hareketi iddiasının araştırılması için TBMM'ye önerge verdiklerini açıkladı. Erdoğan iddiaları sert bir dille reddetti. Dava açacağını söyledi. CHP Basın Sözcüsü Bülent Tezcan da Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgelerin sahte olmadığını, ellerinde ıslak imzalı dekontlar bulunduğunu açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün grup toplantısında Erdoğan'ın yakın akrabaları ve çevresinden bazı kişilerin Man Adası devletinde kurdukları bir şirkete büyük miktarlarda para aktardığını belirtirken, Erdoğan'ın avukatı Kılıçdaroğlu'nun elindeki belgelerin sahte olduğunu söylemişti.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan da bugün düzenlediği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgelerin sahte olmadığını, ellerinde ıslak imzalı dekontlar bulunduğunu belirterek, "Madem sahte diyorlar, hodri meydan, TBMM'de bir araştırma komisyonu kuralım bu belgeler araştırılsın, her şey ortaya çıksın" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına sert yanıt geldi. Erdoğan, "Dün grup toplantısında çıktı, yurt dışındaki bir şirkete şu kişi şu kadar milyon dolar para gönderdi diye bir takım yine sözler söyledi. Elindeki bir tomar kağıdı sallayarak da ‘işte dekontları da bunlar’ dedi. Tabi dekont dediği kağıtları, ne gazetecilere ne adli makamlara vermedi. Avukatlar hemen anında kendisine bunu ilgili savcılığa lütfen veriniz, medyaya veriniz dedi. Ve o kağıtların ne olduğunu şimdilik bir kendisi, bir de onları bu zatın eline tutuşturanlar biliyor. Tabi bu zatın ilk iftira atışı değil" diye konuştu. Erdoğan, "Aslında ticaretle uğraşan birisi yurtiçinde de yurtdışında da şirket kurar satar para havale eder alır. Bu 5 isim, asla o zikrettiği şirkete veya yere para göndermiş de değil. Tam aksine, mevcut şirketlerini satmaları sebebiyle onlara para geldi, oraya para gitmedi. Burada ismi geçen kardeşlerim, eniştem, dünürüm ve diğerleri, üst düzeyden zaten davalarını açacaklar ve hukuki olarak bu işin mücadelesini verip, yakasından bu adamın düşmeyecekler" dedi.

Erdoğan "Yurt dışına giden tek kuruş yok. Dolayısıyla bu zatın söylediği yalan mı? Yalan. Bu zat bir kez daha müfteri durumuna düştü mü? Düştü. Peki yüzü kızaracak mı? hiç sanmıyorum. Maşallah kendisinde manda derisi gibi yüz var. özür dileyecek mi? Gereğini yerine getirecek mi? bugüne kadar yapmadı, yapacağını da sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

Tezcan'ın açıklamasının hemen ardından da CHP'li Özel, belgelerin araştırılması amacıyla TBMM'ye önerge verdiklerini bildirdi.

Özel, "CHP olarak Erdoğan'ın çocukları, dünürü, eniştesi, kardeşi, eski özel kalem müdürü ve oğlunun yurt dışındaki şirketlerle olan para hareketlerinin ve Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan belgelerin araştırılarak kamuoyunun aydınlatılması için araştırma önergesi verdik" dedi.

Araştırma önergesinin gerekçesinde ise şöyle denildi:

"Bu aşamadan sonra söz konusu belgelerin doğru olup olmadığının, yurtiçi ve yurtdışında bu transferlere aracılık eden bankalar ve ilgili şirket kayıtlarında gerekli araştırma ve yazışmaların TBMM nezdinde oluşturulacak Komisyon güvencesinde yapılarak açıklığa kavuşturulması ve halkımızın aydınlatılması bir zorunluluk haline gelmiştir."