Beştepe’den kritik görüşme açıklaması

Beştepe’den kritik görüşme açıklaması

Cumhurbaşkanlığı'ndan, Erdoğan'ın yarın Rusya Federasyonu'nun Soçi şehrine günübirlik gerçekleştireceği çalışma ziyaretine ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 17 Eylül'de Rusya Federasyonu’nun Soçi kentine yapacağı çalışma ziyaretinde, Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin siyaset, ekonomi ve enerji gündeminde yer alan konular ele alınacak. Ayrıca Suriye başta olmak üzere bazı bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, ziyareti kapsamında Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ikili bir görüşme yapacak. Program çerçevesinde iki ülkenin ilgili bakan ve yetkililerinin katılımıyla heyetlerarası görüşmenin yapılması da öngörülüyor.

Temaslar sırasında Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin siyaset, ekonomi ve enerji gündeminde yer alan konular ele alınacak, ayrıca Suriye başta olmak üzere bazı bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.