BM'nin Esad yakınlarıyla olan para harcamaları şaşırttı!

BM'nin Esad yakınlarıyla olan para harcamaları şaşırttı!

Avrupa Birliği ve ABD Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı kara listeye alırken Birleşmiş Milletler'in ülkede yaptığı harcamalar dikkat çekiyor.

Avrupa Birliği ve ABD tarafından Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad kara listeye alınmış durumda. Batı Esad’ı Suriye’deki sivil katliamlardan ve iç savaşın uzamasından sorumlu tutarken Birleşmiş Milletler’in (BM) Esad’ın yakınları ile olan para ilişkisi dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler’in Esad ile bağlı kişilere 18 milyon dolar ödeme yaptığı ortaya çıktı. Bloomberg’ün haberine göre Birleşmiş Milletler üyeleri Şam’da Four Seasons otelde konaklıyor. Bu otelin yarısı Suriye Turizm Bakanlığı’na ait. BM buraya 9.5 milyon dolar yatırdı.
Birleşmiş Milletler personelinin Four Seasons’ta kalmasına ilişkin açıklama yapan BM Sözcüsü Stephane Dujarric, “Otel Şam’da güvenliğin en net garanti edildiği noktalardan birinde” açıklamasını yaptı.

Birleşmiş Milletler 2016 faaliyet raporunda yer alan bir başka ifadede ise Esad’in eşi Esma Esad’ın yardım etkinliklerine de BM tarafından maddi destek verildiği ortaya çıktı.

‘BM’NİN TARAFSIZLIĞINA GÖLGE DÜŞECEK’

Suriye Hareketi adına konuşan Kathleen Fallon, “Esad ve yakınlarına giden her hangi bir para BM’nin tarafsızlığına gölge düşürecektir. Rejim bütün ölümlerden sorumlu ve ödüllendiriliyor” diyor.

Başkan Esad’ın kuzeni Rami Makhlouf’un sahibi olduğu Syriatel Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve UNICEF’ten 164 bin dolar para aldı. Zenginliği ile ülkenin yüzde 10’una sahip olduğu belirtilen ve bu yüzden ‘Bay yüzde 10’ lakabını alan Makhplouf, Beşar Esad’ın kuzeni durumunda.