Bozdağ: Silah vermeyi durduracak, verdiği silahları toplayacak...

Bozdağ: Silah vermeyi durduracak, verdiği silahları toplayacak...

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ: "Artık sözle vakit geçirme dönemi bitmiştir, icraatın zamanıdır. Bizimle bir dayanışma içine ABD girmek istiyorsa, bunun yolu basit." dedi.

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, ABD’nin sınıra oluşturmayı teklif ettiği güvenli bölge önerisini değerlendirirken, “Artık sözle vakit geçirme dönemi bitti. ABD bizimle dayanışma içine girmek istiyorsa yapacağı basit, verdiği silahları toplayacak” dedi.

‘AYRICA DÜŞÜNÜLMELİ’

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, A Haber’de ABD’nin Suriye sınırında 30 kilometrelik bir güvenlik hattı oluşturulması önerisini değerlendirdi. Bu konunun ayrıca düşünülmesi gerektiğini, şu an sadece Zeytin Dalı Harekatı’na odaklandıklarını söyleyen Bozdağ, “ABD’nin bu noktaya gelmesi önemli. Ancak Türkiye ile ABD arasında güvensizlik var. ABD’nin söyledikleri başka icraatleri başka oluyor. ABD’nin söyledikleri sahada yankılanmıyor” ifadelerini kullandı. 

‘SİLAH VERMEYİ DURDURMALI’

Artık sözle vakit geçirme dönemi bitmiştir, icraatın zamanıdır diyen Bozdağ, ”Bizimle bir dayanışma içine ABD girmek istiyorsa, bunun yolu basit. Silah vermeyi durduracak ve verdiği silahları toplayacak. PYD/YPG teröristlerine Türkiye’ye karşı savaşmayı bırakmalarını ve Fırat’ın doğusuna çekilmelerini söyleyecek. PYD/YPG’yi kim eğitti, kim donattı. ABD yaptı. O teknik silahları ABD dağıttı. Bunların eğitimini ABD verdi” dedi.