Bu dayanışmayı Saray çevresinde göremezsiniz: Enver Aysever'den Orhan Aydın'a anlamlı çağrı!

Bu dayanışmayı Saray çevresinde göremezsiniz: Enver Aysever'den Orhan Aydın'a anlamlı çağrı!

Orhan Aydın, Cübbeli Ahmet'e hakaret ettiği iddiasıyla para cezasına çarptırılmıştı. Enver Aysever'den tiyatrocu dostuna anlamlı bir çağrı geldi.

Yurt Haber Merkezi

Usta Tiyatrocu Orhan Aydın, 2016 yılında kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün “Nişantaşı kaşarları vatandaşlıktan çıkarılsın” sözüne tepki göstermesinin ardından hakkında açılan davada para cezasına çarptırıldı.

Aydın, Cübbeli Ahmet Hoca'ya "Susturun bu soysuz iti" demişti. Savunmasında, “Türk Dil Kurumu sözlüğünde soysuzun, soyu tükenmiş, yozlaşmış, toplumsal olarak kötüye giden anlamlarına geldiğini görüyoruz. Yanmayan kefen, yangından ve depremden koruyan su satan bu şahsa ‘soysuz it’ kelimelerini kullandım” diyerek beraatini istemişti.

Bakırköy 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme Orhan Aydın’ın “hakaret” suçundan Türk Ceza Kanunu’nun 61’inci maddesi uyarınca adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

AYDIN DAYANIŞMASI
Usta tiyatrocuya destek olanlar arasında gazeteci - yazar Enver Aysever de vardı. Aysever, tiyatrocu dostuna dayanışma mesajını iletti ve bu suça 'gönüllü olarak' ortak olduğunu açıklayarak "Beraber ödeyelim sevgili Orhan Aydın, bu yükü bölüşelim" ifadelerini kullandı.