Cani anne tutuklandı, komşusu serbest kaldı

Cani anne tutuklandı, komşusu serbest kaldı

Sakarya’nın Karasu İlçesi’nde, 10 yaşındaki oğlunu yastıkla boğarak öldüren Zeynep K. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Zeynep K’nın iddiası üzerine gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen komşusu T.Y. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Dün Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelen 3 çocuk annesi Zeynep K., 5’inci sınıf öğrencisi oğlu Necmi Talha K.’yi öldürdüğünü söyledi. Önce oğlunu okula gitmediği için öldürdüğünü ileri süren Zeynep K., daha sonra ifadesinde,komşusu T.Y. ile aralarında ilişki olduğunu, oğlunun da kendilerini yatakta görmesi üzerine Necmi Talha’yı yatak odasında, yastıkla boğarak, öldürdüğünü söyledi. Bu ifade sonrasında polis, T.Y.’yi gözaltına aldı.

Güvenlik gerekçesiyle Karasu’dan Adapazarı’na getirilen kadın ve komşusu, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde, sabah saatlerine kadar sorgulandı.

Zeynep K., ifadesinde, oğlunu öldürdüğünü kabul ederken, cinayetle ilgili çelişkili ifadeler verdi. Gözaltına alınan komşusu T.Y. ise iddiaları kabul etmedi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kadını ve şüpheli komşusunu, güvenlik nedeniyle sağlık kontrolünden geçirilmek üzere farklı hastaneye sevk etti. Çelik yelek giydirilen Zeynep K., Yenikent Devlet Hastanesi’ne, komşusu ise öğrenilemeyen bir hastaneye götürülerek, sağlık raporları alındı. Zeynep K. ile T.Y., daha sonra adliyeye ayrı ayrı getirildi.

ANNE TUTUKLANDI, KOMŞUSU SERBEST KALDI

Sakarya’nın Karasu İlçesi’nde, 10 yaşındaki oğlunu yastıkla boğarak öldüren Zeynep K. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Zeynep K’nın iddiası üzerine gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen komşusu T.Y. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.


KÜÇÜK TALHA, TOPRAĞA VERİLDİ

10 yaşındaki Necmi Talha K.’nin cenazesi, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsü Otopsi Merkezi’nde yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Necmi Talha’nın cenazesi, babaevinin bulunduğu Karasu Tepetarla Mahallesi’ne getirildi. Burada helallik alınmasının ardından cenaze, Tepetarla Camii’ne taşındı. Cenaze namazına küçük çocuğun babasıyla annesinin yakınları katıldı. İlçedeki Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’nun 5’inci sınıf öğrencisi Necmi Talha’nın öğretmenleri ve öğrencileri tarafından cenazeye gönderilen ’Seni asla unutmayacağız, öğretmenlerin ve arkadaşların’ yazılı çelenk, görenleri duygulandırdı. Necmi Talha’nın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Tepetarla Mezarlığı’nda gözyaşları arasında defnedildi.

’İNTİHAR ETMEK İSTİYORDU’

Cenaze namazına katılan küçük çocuğun dayısı Musa Güzel ve yakınları, katil zanlısı annenin karşı komşusuyla yakalandığı için cinayeti işlediği haberlerinin doğru olmadığını iddia etti. Anne Zeynep K.’nin bir süredir intihar etmeyi düşündüğünü ileri süren Güzel, "Psikoloğa götürdük. Elimizden geleni yapmaya çalıştık; ama geç kaldık. Kendisi intihar etmek istiyordu; ama Talha’yı da bırakmak istemiyordu. ’Talha’ya kim bakacak?’ diyordu. Çocuğunu çok düşünüyordu. Onun için çocuğunu öldürdü" dedi.