CHP'de adaylık için anılan 7 ismin şansını yazdı…

CHP'de adaylık için anılan 7 ismin şansını yazdı…

CHP'nin İYİ Parti ve Saadet Partisi ile çatı aday görüşmeleri, Akşener’in ‘Adaylıktan çekilmiyorum’ çıkışı ile farklı bir yöne girerken, CHP’nin kendi adayını en geç 9 Mayıs’ta açıklaması bekleniyor. Adaylık için farklı isimler dile getirilirken, bu adayların şansı üzerine tahminler yapılıyor.

CHP'nin İyi Parti ve Saadet Partisi ile yaptığı çatı aday görüşmeleri, Meral Akşener'in "Adaylıktan çekilmiyorum" çıkışı ile farklı bir yöne girdi.

İlk turda tüm partilerin kendi adayı ile seçime girmeleri beklenirken, CHP'nin kendi adayını açıklaması bekleniyor. Adaylık için CHP'de farklı isimler anılırken, bu adayların şansları üzerine de tahminler yapılıyor.

Dün akşam Kanal D Ana Haber'de Yılmaz Büyükerşen, Muharrem İnce, Özgür Özel ve İlhan Kesici'nin adaylık şansını yorumlayan Ahmet Hakan, Hürriyet gazetesindeki köşesinde ise 7 ismin şansını değerlendirdi.

GÜL'ÜN ŞANSI YÜZDE "0"

Hakan, yüzde 60 ile en yüksek şansı Yılmaz Büyükerşen'e verirken, Abdullah Gül'ün şansının sıfır olduğunu yazdı. Yazıya göre, Özgür Özel’in yüzde 20, İlhan Kesici’nin yüzde 5,  Kemal Derviş’in yüzde 3 şansı bulunurken, Abdüllatif Şener ve Muharrem İnce’nin şansı yüzde 10’un altında.