CHP'den destek geldi: Direnin!

CHP'den destek geldi: Direnin!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'istifalarını istemesi'ne rağmen direniyorlar. Gökçek, Altepe, Uğur'un Erdoğan'a karşı direnişlerinin 11'inci günü... Gökçek'in Erdoğan'a karşı direnişinin onbirinci gününde CHP Ankara Milletvekili, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Bülent Kuşoğlu'ndan destek geldi: Direnin!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in bir aya yaklaşan istifa süreci, Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinin önüne geçti. İstanbul’da 21 Eylül günü Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Beleidye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur,  Erdoğan'ın istifalarını istemesine rağmen onbir gündür direniyorlar.

13 Ekim'de Erdoğan'dan bomba istifa açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 13 Ekim'de Sırbistan dönüşü uçakta gazetecilere, Melih Gökçek’le Beştepe’deki görüşmesi ve istifa iddialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Bunları konuştuk. Olay sadece Melih Bey’in şahsında değildir. Bazı arkadaşlarımız bundan rahatsızlık duymamalı. Aksine yönetimimiz böyle bir karar verdiyse, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptığı gibi o nezaketi gösterir” dedi.

Erdoğan, Melih Gökçek’in açıklamasında yer almayan kısmı da ekledi ve “Bu vesileyle o konulara da, yani sizin ifade ettiğiniz konulara da (görevden ayrılması talebi) girme durumu oldu. Bunları aramızda konuştuk, görüştük” ifadesini kullandı.

Erdoğan, gazetecilerin, “Ankara ve Balıkesir dışında sorunlu başka il var mı?” sorusunu ise tek kelimeyle yanıtladı: Bursa.

CHP'DEN DESTEK GELDİ DİRENİN!

CHP Ankara Milletvekili, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Bülent Kuşoğlu,  ‘metal yorgunu’ sözleriyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2 Mayıs’tan bu yana verdiği mesaja rağmen il, ilçe başkanları ve belediyelerde istifaların yüzde 10-15’i geçemediğini söyledi. “Erdoğan açısından bir otorite zaafı oluştu” diyen Kuşoğlu, Gökçek konusunda, “Ben Melih Gökçek’in bu dönem seçildiğine inanmıyorum ama kendisine verilen oya saygı göstermesi ve sahip çıkması lazım halkın ondan beklediği odur. Direnmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

DİRENENLERE BİR DESTEK DAHA

Özcan Yeniçeri "İstifası istenen AKP'li başkanlar direniyor, milletin iradesiyle devletin gücü karşı karşıya geliyor" dedi.

Yeniçağ yazarı Özcan Yeniçeri'nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği AKP'li belediye başkanlarının istifayı "ağırdan" aldıklarını söyledi. Hükümeyin istifa etmeyenler için "sonucu ağır olur' diyerek tehdit" ettiğini ifade eden Yeniçeri, "Halkın seçtiği başkana 'istifa edilecek... Et' demek yalnız başkanları değil onları oraya getiren halkı da aşağılamaktır. Böylece milletin iradesiyle devletin gücü karşı karşıya gelecek demektir" dedi.