CHP heyeti 'Vicdan ve Adalet Nöbeti'ni ziyaret etti

CHP heyeti 'Vicdan ve Adalet Nöbeti'ni ziyaret etti

CHP, HDP milletvekilleri tarafından Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda başlatılan 'Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne ziyarette bulundu. İl Başkanı Cemal Canpolat, 'Adaleti gerçekten hayata geçirme zamanı' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi heyeti bugün, HDP'nin Yoğurtçu Parkı'nda başlattığı 'Vicdan ve Adalet Nöbeti''ne ziyarette bulunarak dayanışma mesajları verdi. Ziyarete katılan isimler arasında, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Esenyurt eski Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu bulunuyordu.

CANPOLAT: ADALET 80 MİLYONUN TALEBİ

Nöbete ziyarette bulunan CHP heyeti adına konuşan, İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, "Adalete ve özgürlüğe ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu burada birkez daha görmüş olduk. Adalet talebi bütün yurttaşlarımızın, 80 milyonun talebi haline gelmiştir. Bu zemin bizim ortak paydamızdır. Şiddet olmadan ve buna başvurmadan herkes bu talebi ortaklaştıracak ve herkesin ortak malı haline dönüşecektir. Adalet eylemi ve etkinlikleri açısından biz her zaman bu dayanışmayı büyütmek için çaba içerisinde olacağız" diye konuştu.

KERESTECİOĞLU: ADALETİ GERÇEKTEN HAYATA GEÇİRME ZAMANI

CHP heyetini karşılayan HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ise konuşmasına teşekkürle başlayarak, "Bizler yaptığımız iki şeyi karşılaştırdığımızda da malesef HDP'nin yine üç çeper daha fazla etrafının çevrildiğini görüyoruz. Biz buna 2015'te Cizre'de dur demek için, yürüyüş yapmak istediğimizde bakanlarımızla ve vekillerimizle tanık olmuştuk. Daha sonrda bu son yıllarda tanık olmaya devam ettik. Ve bunun için bu danışma ve bundan sonrası çok önemlidir. Çünkü Türkiye'de artık belki önce bizle başlamıştır ama bizle durmayacağını hep ifade etmiştik, bundan sonrası da sizde de durmayacağını biliyoruz. Bu nedenle artık muhalif olan insanların gerçekten 'hak, hukuk, adalet' diyen insanların, demokrasi diyen, barış diyen insanların birbirinin elini bırakmaması gerekir ve bundan sonrada bu kavramları artık kavram olarak değil, hayatta gerçekleşmiş şeyler olarak yaşamak ve böyle bir Türkiye'de yaşamak için, kadınlı erkekli, gençli çocuklu istismara uğramadn, özgürce yaşamamız için birlikte olammız gerekiyor. Bu nedenle bundan sonrası gerçekten hepimiz için önemli. Tekrar bütün arkadaşlarım adına vicdan ve adalet nöbetine göstermiş olduğunuz dayanışma için teşekkür ediyoruz" dedi.

TANRIKULU; BİRLİKTE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tarıkulu da iktidarın adalet ve dayanışmadan çekindiğini belirterek şöyle devam etti: "Hep şunu ifade etmiştim ben, zor bir süreçten geçiyoruz. Türkiye bundan 10 yıl, 15 yıl önce aktivistken hep bunları söylüyoduk. Ama öyle bir süreçten geçiyoruzki şimdi eski söylediklerimizin tümü eskidi. Gerçekten Türkiye yakın tarihinin en zor sınavından geçiyor, Özgürlük sınavından demokrasi sınavından geçiyor. Biz bir Adalet Yürüyüşü gerçekleştirdik, bu yürüyüşte Türkiye'nin bütün demokrasi güçleriyle dayanışma içinde olduk ve bugün aynı dayanışmayı burada göstermek için buradayız. Tek kaygımız şuanda acil talebimiz oaln adalet, bu zemin bizi ortaklaştırabilir ve bu zemini büyütebiliriz. Şiddete başvurmadan şiddeti önermeden Türkiyenin heryerinde adalet zemininde buluşup bunu büyütmeliyiz. Bugün buraya gelince de gördük gerçekten yurttaşalrımıza karşı bu eziyet kabul edilemez. Dünyanın her yerinde ve Türkiyede barışçıl gösteri hakkı herkesin hakkıdır. Ama bugün burada İstanbulda, Kadıköyde, Yoğurtçu parkında bunu bile kullanmak mümkün değil. Bu toplantı ile dayanışma göstermek isteyen, yurttaşlarımızın buraya gelmesi mümkün değil. Bu aynı zamanda iktidarın adaletten ve dayanışmadan ne kadar çekindiğini de ortaya koyuyor. Ama biz bunu büyüteceğiz birlikte yürümeye devam edeceğiz"

ÇAPAN: ALLAH SONUMUZU HAYRETSİN

CHP heyeti içerisinde yer alan Esenyurt eski Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan da adalet talebinin yakıcı boyutta olduğunu söyledi. Çapan, "HDP, Adalet ve Vicdan eylemi yapıyor. Ülkenin getirildiği duruma bakın. Kürtler yıllardır 'varız' kavgası veriyorlarken, bugün adalete ve vicdana sığınmaya çalışıyorlar. Türkler de 'adalet' talebiyle 450 kilometre yol yürüdüler. Ülkemizin geldiği hal bu, ALlah sonumuzu hayretsin" diye konuştu.

BEKO: BARIŞ ÇIĞLIKLARINI YÜKSELTECEĞİZ

Her zaman olduğu gibi savaş çığlıkları atanların burada da barış çığlıkları atanlara yenileceğini hatırlatan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Gazeteci arkadaşlarımızın tutuklu olduğunu ama bunların hem Türkiye'de hem de dünya için utanç verici bir davranış olduğunu burada ifade etmek istiyorum. DİSK olarak bu davalarda dün taraftı bugün de taraf, yarın da taraf olmaya devam edeceğiz. MİT tırları ile ilgili savcılar da görevden alındı suç duyurusunda bulunuldu, bu bir siyasi tercih. Ülkemizde basın emekçileri her zaman bu topraklarda ortadoğuda barışı savunmuşlardır. Vekillerimzde dahil. Ama başta Recep Tayip Erdoğan olmak üzere bugünkü siyasi iktidar hiçbir zaman barış yanlısı olmadı. Her zaman savaşı gündeme getirdi. Dolayısıyla savaşla barış arasında bir çatışma görüyorum. Ama biz görüyoruzki dünya ülkelerinde savaşı başlatanlar hep kaybetmiştir. Mutlaka bizim ülkemizdede, Ortadoğudada savaş yanlısı olanlar savaş çığlıkları atanlar barış çığlıkları atanlara karşı kaybedecektir. Bu topraklarda yeteri kadar kardeş kanı aktı bundan sonra akmasın analar ağlamasın çocuklar ölmesin, barış, kardeşlik olsun diyoruz. Biz bu toprakların insanlarıyız 40 yıldan bu yana 10 binlerce insnaımızı kaybettik. Dolaysıyla artık bu topraklarda daha insanlarımızı kaybetmeye tahammülümüz yok. Biz DİSK olarak artık, savaş çığlıkları atanlara karşı barış çığlıkları atmaya devam edeceğiz." dedi.