CHP'li büyükşehir belediye başkanına soruşturma açıldı!

CHP'li büyükşehir belediye başkanına soruşturma açıldı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hakkında soruşturma başlatıldı.

Yurt Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Suriyeliler Hatay’da aday çıkartırsa seçimi kazanacak kadar seçmene sahipler” diyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Savaş, daha önce Twitter hesabından “Reyhanlı, Yayladağı, Altınözü ilçelerimizde bir Suriyeli çıkıp ‘Ben başkan adayıyım.’ dese şu an kazanabilecek durumda. 5 sene sonra Kırıkhan’ı kazanabilecek durumda olacak. 10 sene sonra Hatay’ı kazanabilecek durumda olabilecek” mesajını paylaşmıştı.

Bakan Soylu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hatay Belediye Başkanı bir yönetici sorumluluğundan uzak, Hatay ve Türkiye’ye açık yalan söylüyor. Seçim hesabı için. Yalan bulaşıcıdır dikkat” ifadesini kullanmıştı.

'ELİMİZE ULAŞAN TEBLİGAT YOK'
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Lütfü Savaş, Soylu’nun bu sözlerinin ardından yaptığı ilk açıklamada, soruşturma başlatıldığını basından öğrendiğini belirterek, “Şu an elimize ulaşan resmi bir tebligat yok” diye konuştu.

SOSYAL MEDYADAN DEV DESTEK
Bu gelişmelerin ardından sosyal medya adeta ayağa kalktı. Soylu'nun açıklamasının üzerinden 1 saat geçmeden #LütfüSavaşYalnızDeğildir etiketi Twitter Türkiye gündeminin birinci sırasına yerleşti.